Βραζιλία – Ελβετία: Με επιθετικές διαθέσεις η Σελεσάο

Βραζιλία και Ελβετία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.
brazil swiss

Τα προγνωστικά μου

Βραζιλία – Ελβετία:  1 & OVER 2,5 (2.05)

Ανάλυση

Η Βραζιλία έχει φοβερή παράδοση στα εναρκτήρια ματς του Μουντιάλ, καθώς σε 20 ματς μετρά 16 νίκες. Η Σελεσάο άλλωστε θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού οι παίκτες της θέλουν να «ξεπλύνουν» το ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Γερμανία στο προηγούμενο Μουντιάλ. Πάντως από τους 23 παίκτες της αποστολής της Βραζιλίας μόνο οι έξι έχουν εμπειρία από αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η παράδοση με αντίπαλο την Ελβετία είναι μοιρασμένη, ενώ υπό τις οδηγίες του Τίτε η Βραζιλία παρουσιάζει αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα έχει δεχτεί μόνο δύο γκολ.

Βραζιλία ή Ελβετία; Ποια από τις δύο θα ξεκινήσει με το «δεξί» στη διοργάνωση; 

Η Ελβετία παραμένει αήττητη στις τέσσερις πιο πρόσφατες πρεμιέρες της σε Μουντιάλ, ενώ το 2010 και 2014 ξεκίνησε με νίκη. Θα της λείψει ο επιθετικός Μεχμέντι, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.  Η Ελβετία, πάντως είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην άμυνά της και ενδεικτικό είναι ότι στα τελευταία 22 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει υποστεί μόλις μία ήττα (από την Πορτογαλία με 2-0).

Πιθανές ενδεκάδες

Βραζιλία (4-1-4-1)

Άλισον

Μιράντα

Μαρκίνιος

Τιάγκο Σίλβα

Μαρτσέλο

Κασεμίρο

Παουλίνιο

Γουίλιαν

Κουτίνιο

Νεϊμάρ

Γκαμπριέλ Ζεσούς

Ελβετία (4-2-3-1)

Ζόμερ

Σαρ

Ακανζί

Ροντρίγκεζ

Λιχστάινερ

Τσάκα

Μπεχράμι

Φρόιλερ

Σακίρι

Τζεμαϊλι

Σεφέροβιτς

Εκτίμηση

Η Βραζιλία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, όμως πρέπει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Η Ελβετία από τη μεριά της θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί από αυτό το παιχνίδι και όσο κρατάει το μηδέν στην άμυνα θα παίρνει ψυχολογία. Η Βραζιλία, ωστόσο, αναμένεται να δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα στο επιθυμητό γι’ αυτήν αποτέλεσμα. Έτσι περιμένω νίκη της Βραζιλίας με ένα ή δύο τέρματα διαφορά, ενώ είναι πιθανό να συνεισφέρει και η Ελβετία στο συνολικό σκορ του αγώνα. 

Σε ενδιαφέρει