Ρολάν Γκαρός: Θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Στα προημιτελικά έφτασε αισίως το Ρολάν Γκαρός και απόψε κλέβει την παράταση η οριακή μάχη του Τσίλιτς με τον Ντε Πότρο.
Davis cup web

Σε μια κλωστή κρέμεται ο σημερινός προημιτελικός ανάμεσα στον Τσίλιτς και τον  Ντελ Πότρο στα γήπεδα του Παρισιού.

Παίκτες με πολύ καλό σερβίς αμφότεροι. Ο Τσίλιτς διαθέτει ισχυρότερο. Ο Ντε Πότρο καλύτερα τοποθετημένο. Το ανέβασμα στο φιλέ έχει προσθέσει πολύ περισσότερο στο παιχνίδι του ο Κροάτης, ενώ ο Ντελ Πότρο προτιμάει να περιμένει στο βάθος των γραμμών, αφού δεν είναι και ο γρηγορότερος τενίστας του κόσμου λόγω του ύψους του. Σύμματος του Αργεντινού η παράδοση με 10 νίκες σε 12 αγώνες κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Τρεις φορές έχουν βρεθεί σε χωμάτινη επιφάνεια και πέτυχε ισάριθμες νίκες.

Τσίλιτς ή Ντελ Πότρο. Μόνο ένας θα βρεθεί στην τετράδα του φετινού Ρολάν Γκαρός 

Ο Τσίλιτς έφτασε ως εδώ αποκλείοντας Ντάκγουορθ, Χούρκατζ, Τζόνσον και Φονίνι. Μόνο κόντρα στον τελευταίο προβληματίστηκε επικρατώντας στο όριο με 3-2 σετ.

Ο Ντελ Πότρο με τη σειρά του είναι σαφέστατα πιο ξεκούραστος έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στα ματς με Μαχούτ, Μπενετό, Ράμος και Ίσνερ. Σημαντικό το ότι επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του κόντρα στον Αμερικανό, στον τελευταίο του αγώνα, αφού είχε απέναντί του έναν παίκτη που φημίζεται για το ισχυρό του σερβίς.

Γεμάτο ματς περιμένω, που η λογική λέει πως θα οδηγηθεί σε τέσσερα ή ακόμα και πέντε γεμάτα σετ. Μονόδρομος το over 40,5 γκέιμς.

Σε ενδιαφέρει