Διεθνή φιλικά: Οι τελικές δοκιμές

Τέσσερα διεθνή φιλικά περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, με αρκετές ομάδες να προετοιμάζονται για την τελική φάση του Μουντιάλ και άλλες για τα ερχόμενα προκριματικά του EURO.
Διεθνή φιλικά: Οι τελικές δοκιμές

Σε ουδέτερο έδαφος θα διεξαχθούν οι σημερινές φιλικές αναμετρήσεις Ρουμανία – Χιλή και Μαρόκο – Ουκρανία. Κανονικά σε Λουξεμβούργο και Σλοβακία οι άλλοι δύο αγώνες.

Ανάλυση

Ρουμανία – Χιλή

Ένα νέο ξεκίνημα ψάχνει ουσιαστικά η Ρουμανία. Βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και προετοιμάζεται για ένα δυναμικό παρόν στα επόμενα προκριματικά. Στον πάγκο ο Κόντρα, που έχει φιλοδοξίας. Αρκετά καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Το 80% του ρόστερ αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στον τελευταίο της αγώνα κέρδισε με 1-0 τη Σουηδία. Η Αποψινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί επί Αυστριακού εδάφους. Η Χιλή μετά την αποτυχία να βρεθεί στο Μουντιάλ αλλάζει πολλά πράγματα. Αρχικά ανέλαβε ο Κολομβιανός Ρεϊνάλντο Ρουέδα, ο οποίος κάλεσε νέο «αίμα». Η μισή αποστολή κλήθηκε για πρώτη φορά να φορέσει το εθνόσημο. Στο τελευταίο της φιλικό έμεινε στο 0-0 με τη Δανία. Πολύ μπερδεμένο ζευγάρι. Θεωρητικά η Χιλή δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά παρατηρώντας την αποστολή και τα πολλά νέα πρόσωπα που θα έχει θα την κοντράρω. Συν τοις άλλοις οι Ρουμάνοι θα νιώθουν πιο οικεία εφόσον το ματς γίνεται στην Ευρώπη, έστω και αν δεν διεξάγεται στη χώρα τους. 1Χ.

 

Λουξεμβούργο – Σενεγάλη

Βαριά τεσσάρα από την  Αυστρία στο τελευταίο του ματς το Λουξεμβούργο. Χαμηλό ταβάνι. Πάντως αυτή ήταν η μόνη ήττα στην τελευταία τετράδα αγώνων του. Πέντε no goal στα επτά τελευταία. Προετοιμάζεται για τα προκριματικά του EURO. Δεν κουνιέται εδώ και μια οχταετία από τον πάγκο ο Χολντζ. Η Σενεγάλη διαθέτει πολύ δυνατό σύνολο και ποντάρει στα σωματικά χαρίσματα και τη δύναμη των παικτών της. Από τη μέρα που ανέλαβε ο Αλιού Σισέ ανέβηκε εκ νέου επίπεδο με αποκορύφωμα την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Πολλοί κάνουν λόγο για μια από τις καλύτερες φουρνιές στην ιστορία της χώρας. Λογικό με Μανέ, Κεϊτά και δεν συμμαζεύεται στο ρόστερ. Σίγουρα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά όχι ρε παιδιά και στο 1.25. Μπορεί οι Σενεγαλέζοι να προετοιμάζονται για το Μουντιάλ, αλλά δεν θέλουν και να ρισκάρουν τυχόν τραυματισμούς λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή. Κόντρα ή τίποτα.

Σλοβακία – Ολλανδία

Ακόμα μια αποτυχημένη πορεία για τους Σλοβάκους να βρεθούν στα τελικά του Μουντιάλ. Ερχεται από φιλική νίκη επί της ΗΑΕ με 2-1 σε τουρνουά της Μπανγκόγκ και προσπαθεί να βρει έναν καλό πυρήνα ενόψει της προκριματικής φάσης του EURO 2020. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές απόψε, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Σκρτελ. Μετά την μεγάλη αποτυχία να βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ η Ολλανδία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της υπό τις οδηγίες του Κούμαν. Εντυπωσιακά δείγματα γραφής στο τελευταίο φιλικό και μεγάλη νίκη επί της Πορτογαλίας με 3-0. Τέλος το εθνόσημο για τον Ντοστ. Επανέρχονται 2-3 παίκτες που εσχάτως βρίσκονταν στο περιθώριο. Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους Σλοβάκους μετρώντας ισάριθμες νίκες με 2-1 το 2010 στο Μουντιάλ και με 2-0 δυο χρόνια αργότερα σε φιλικό. Πιο σοβαροί οι Ολλανδοί, που διαθέτουν ανώτερο ρόστερ και θέλουν να αποδείξουν στον Κούμαν πως αξίζουν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Προβάδισμα στο διπλό.

Μαρόκο – Ουκρανία

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο φετινό Μουντιάλ να βρεθεί μόνο μία από τις δύο ομάδες και αυτή να είναι το Μαρόκο. Μετά από 20 ολόκληρο χρόνια θα βρεθεί εκ νέου σε τελική φάση και η ψυχολογία είναι στο ζενίθ. Πέντε σερί νίκες για τους τυπικά γηπεδούχους, αφού η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Γενεύη. Οι τέσσερις είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Οπλο η ομοιογένεια και οι έμπειροι Μπενατια και Μπουσουφα. Η Ουκρανία δεν κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση στα τελικά, αλλά ο Σεφτσένκο δείχνει να εμπιστεύεται το συγκεκριμένο ρόστερ γι’ αυτό και το κρατάει σχεδόν αναλλοίωτο για την προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του EURO. Δεσπόζουν Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα και ο φορ Σελέζνιοφ της Ακίσαρ. Μάλιστα ο τελευταίος δεν βρισκόταν στις τελευταίες κλήσεις, αλλά έρχεται από πολύ καλή σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Φιλική αναμέτρηση σε ουδέτερο έδαφος και το under κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο. Προσωπικά θα επιλέξω με κλειστά μάτια το καλοπληρωμένο goal/goal, το οποίο θα προτιμήσω από το over φοβούμενος μην κολλήσει στο 1-1 το ματσάκι.

Σε ενδιαφέρει