Έλφσμποργκ – Γκέτεμποργκ: Το πάθος «φέρνει»…γκολ!

Με το τοπικό ντέρμπι Έλφσμποργκ – Γκέτεμποργκ ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος.
Έλφσμποργκ – Γκέτεμποργκ: Το πάθος «φέρνει»…γκολ!

Τα προγνωστικά μου

Έλφσμποργκ – Γκέτεμποργκ: G/G (1.70)

Ανάλυση

Η Ελφσμποργκ μετά από οκτώ αγωνιστικές ακόμη ψάχνει την πρώτη νίκη στο γήπεδό της. Μέχρι τώρα μπροστά στο κοινό της μετρά δύο ήττες και δύο ισοπαλίες . Σημειωτέον ότι η γηπεδούχος ομάδα διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος έως τώρα. Έστι, με αυτά τα δεδομένα το σημερινό τοπικό ντέρμπι με τη Γκέτεμποργκ έχει χαρακτήρα «τελικού». Ειδικά για τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος σε περίπτωση νέας ήττας πιθανότατα θα απολυθεί. Οι γηπεδούχοι έχουν υπέρ τους την πρόσφατη παράδοση, ενώ θα ενισχυθούν με την επιστροφή των Χόλμεν και Ντρέσεβιτς στη βασική ενδεκάδα. Θα λείψει πάντως, το τιμωρημένος μέσος Γκογιάνι.

Η Γκέτεμποργκ είναι εξαιρετικά ασταθής έως τώρα και δείχνει ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Ακόμη δεν έχει φέρει ισοπαλία στο πρωτάθλημα και σε οκτώ ματς μετρά τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από τη Νόρκεπινγκ αν και ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις από τις τέσσερις έως τώρα εξόδους της Γκέτεμποργκ στο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκε το G/G & το OVER 2,5.

Εκτίμηση

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι ισχυρό και αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στους παίκτες των δύο ομάδων. Έτσι κι αλλιώς σε ένα τοπικό ντέρμπι με παρουσία και οπαδών των φιλοξενούμενων το πάθος αναμένεται να είναι μεγάλο. Γι’ αυτό θα επιλέξω το αμφίσκορο (G/G)  σε αυτή την αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει