NBA: Και τώρα στο φρούριο του Γκόλντεν Στέιτ

Οι Γουόριορς είχαν κάνει το σημαντικό βήμα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και ουσιαστικά χαλάρωσαν στο δεύτερο, με το 1 – 1 να είναι η ιστορία της σειράς απόλυτα φυσιολογικά και δίκαια.
NBA: Και τώρα στο φρούριο του Γκόλντεν Στέιτ

Τρίτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα σε Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Χιούστον Ρόκετς για τους τελικούς της Δύσης, με την ομάδα του Στιβ Κερ να έχει ρεκόρ 16 – 0 από την περασμένη σεζόν.

Τα προγνωστικά μου

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Χιούστον Ρόκετς: OVER 225,5

Ανάλυση

Εμφανώς πιο χαλαροί στο δεύτερο παιχνίδι στο Χιούστον, οι Γουόριορς δεν μπήκαν ποτέ στο ρυθμό και στις απαιτήσεις του αγώνα, αφού τους βγήκε και μεγάλη πίεση από την υποχρέωση να κάνουν break. Από τη στιγμή που από την αρχή δεν τους βγήκε το ματς, δεν τρελάθηκαν, το άφησαν να τελειώσει και η ζωή συνεχίζεται. Σταθερά επιθετική λύση παρέμεινε ο Κέβιν Ντουράντ με 38 πόντους, ενώ μόνο ο Κάρι είχε διψήφιο αριθμό πόντων με 16. Επιστροφή στο… σπίτι, πλέον, εκεί που οι «πολεμιστές» μετρούν 15 συνεχόμενες νίκες στα play – off από την περσινή σεζόν, αριθμός ο οποίος αποτελεί ισοφάριση της ιστορικής επίδοσης.

Οριακό ματς στο Όκλαντ με τους «πρωταθλητές» να τρέχουν τρελό σερί. Θα τους το σπάσει ο Χάρντεν και η παρέα του;

Από την άλλη μεριά, οι Χιούστον Ρόκετς έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και για αυτό το λόγο φρόντισαν να βάλουν στα σχοινιά τους πρωταθλητές και να κάνουν το 1 – 1. Το κατάφεραν τελικά και το κυριότερο εύκολα, επικρατώντας 127 – 105, με τη διαφορά να προσεγγίσει πολλές φορές και τους 30 πόντους. Το σημαντικότερο της νίκης; Οι Ρόκετς είχαν σε άστοχη μέρα τους Χάρντεν – Πολ (4/20 τρίποντα, 15/38 εντός πεδιάς) και παρ’ όλα αυτά βγήκαν μπροστά οι Τάκερ, Αρίζα και Γκόρντον που είχαν μαζί 68 πόντους, με τον τελευταίο να έρχεται από τον πάγκο. Καλούνται σήμερα να δείξουν ότι είναι σε θέση να κάνουν το break κοιτώντας στα μάτια τους πρωταθλητές και μάλιστα μέσα στο «φρούριό» τους στο Όκλαντ.

Εκτίμηση

Επίθεση και πάλι επίθεση. Εκεί θα κριθεί αυτή η σειρά, καθώς και οι δύο πυροβολούν ασύστολα, αποφασίζοντας να πεθάνουν και να ζήσουν με το δικό τους στυλ. OVER.

Σε ενδιαφέρει