Α’ Ιταλίας: Ντέρμπι για την 4η θέση στη Ρώμη, θρίλερ στην ουρά

Με εννιά αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα το πρωτάθλημα της Serie A.
Α’ Ιταλίας: Ντέρμπι για την 4η θέση στη Ρώμη, θρίλερ στην ουρά

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι για τη 4η θέση μεταξύ Λάτσιο και Ίντερ στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ανάλυση

Λάτσιο – Ίντερ

Τελικός για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λάτσιο με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την 4η προνομιούχο θέση, ενώ η Ίντερ θέλει μόνο νίκη για να «κλέψει» το 4ο και τελευταίο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έτσι, λογικά οι νερατζούρι θα αναγκαστούν εξ αρχής να μπουν στο ματς με επιθετικούς προσανατολισμούς. Η Λάτσιο δεν θα έχει τον επιθετικό Ιμόμπιλε, ενώ πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί και ο αμυντικός Ντε Βράι που έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ίντερ. Η τελευταία θα παραταχθεί «πάνοπλη», ενώ θα έχει την υποστήριξη περίπου 10.000 οπαδών της που ταξίδεψαν από το Μιλάνο για τον αγώνα. Στα τελευταία επτά ματς των δύο ομάδων στο Ολίμπικο η Λάτσιο νίκησε πέντε φορές, ενώ η Ίντερ, δύο. Περιμένω πάθος και πολλές επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο μεριές. Γι’ αυτό θα πάω με το G/G & OVER 2,5 σε αυτή την αναμέτρηση. 

Λάτσιο ή Ίντερ; Ποια από τις δύο θα κερδίσει την έξοδό της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ;  

Μίλαν – Φιορεντίνα

Η Μίλαν μετά από μια περιπετειώδη και δύσκολη χρονιά έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League και με νίκη σήμερα θα πάρει το «καλό» εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους. Η Φιορεντίνα από την άλλη στην ουσία είναι αδιάφορη, αφού για να διεκδικήσει την 7η θέση από την Αταλάντα πρέπει να κερδίσει, να χάσει η Αταλάντα και να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων (-7) που έχει με την ομάδα του Μπέργκαμο. Έτσι, χωρίς κάποιο κίνητρο δύσκολα θα αποφύγει την ήττα στο Σαν Σίρο με μία αντίπαλο που έχει καλό σερί εντός έδρας. Άλλωστε στη Φιορεντίνα επικρατεί απογοήτευση, αφού η ομάδα δεν κατάφερε να βγει στην Ευρώπη και ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Οπότε θα επιλέξω νίκη των «ροσονέρι» στο Μιλάνο: 1.

Τζένοα – Τορίνο

Παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση. Η Τζένοα μάλιστα προέρχεται από τρεις ήττες στις τρεις τελευταίες εξόδους τους. Δεν αποκλείεται να χάσει και σήμερα, αφού οι γηπεδούχοι παίζουν καλά μπροστά στο κοινό τους και σίγουρα θα θέλουν να το αποχαιρετήσουν για φέτος με μία νίκη. Πιθανός ο «άσος», αλλά καλύτερη επιλογή φαντάζει το No bet στον εν λόγω αγώνα.

Κάλιαρι – Αταλάντα

Η Κάλιαρι, η οποία φέτος έχει ίδιες επιδόσεις τόσο εντός όσο και εκτός έδρας θέλει μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα και εάν κερδίσει η Σπαλ ή η Κροτόνε υποβιβάζεται στη Serie B. Η Αταλάντα από την άλλη παρά την καλή εφετινή της πορεία έμεινε πίσω έναν βαθμό από τη Μίλαν και πλέον δεν είναι στο χέρι να πάρει την έκτη και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Τουλάχιστον δεν κινδυνεύει να χάσει την 7η που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Φιορεντίνα. No bet.

Κιέβο – Μπενεβέντο

Η Κιέβο θέλει νίκη απέναντι στην υποβιβασμένη Μπενεβέντο για να παραμείνει στην κατηγορία. Βέβαια σώνεται ακόμη κι αν χάσει με την προϋπόθεση ότι δεν ηττηθεί και μία εκ των Σπαλ, Κροτόνε, Κάλιαρι και Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουν στη νίκη, όμως στις τιμές που προσφέρεται ο «άσος» δεν αξίζει το ρίσκο. Καλύτερη επιλογή αποτελούν τα γκολ, αφού μπορούν να συνεισφέρουν και οι φιλοξενούμενοι: OVER 3,5 γκολ.

Σπαλ 2013 – Σαμπντόρια

Η Σπαλ χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία (και συνδυασμό αποτελεσμάτων) για να μην υποβιβαστεί στη Serie A. Γι’ αυτό και δίνεται ως φαβορί απέναντι στην ανώτερή της Σαμπντόρια. Η τελευταία βρίσκεται στον μέσον της βαθμολογίας και έχει ξεμείνει από στόχους. Ενδεικτικό της αγωνιστικής πτώσης της Σαμπντόρια είναι ότι στις τελευταίες τρεις εξόδους της μετρά ισάριθμές ήττες, χωρίς μάλιστα να έχει σημειώσει κάποιο γκολ. Έτσι, θα επιλέξω τον «άσο» παρότι βρίσκεται σε χαμηλές τιμές.

Νάπολι – Κροτόνε

Αδιάφορη βαθμολογικά η πανίσχυρη Νάπολι υποδέχεται μια άλλη ομάδα της Νότιας Ιταλίας, η οποία «καίγεται» για τη νίκη προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο λόγος για την Κροτόνε η οποία υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τις Σπαλ και Κάλιαρι. Πάντως η Νάπολι στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Από την άλλη οι επιδόσεις της Κροτόνε μακριά από το γήπεδό της είναι τραγικές (μία νίκη και πέντε ήττες στα τελευταία έξι). Πρόκεiται για αγώνα ειδικών συνθηκών στον οποίο θα προτιμήσω την αποχή. No bet.  

Ουντινέζε – Μπολόνια

Η Ουντινέζε παραμένει χωρίς νίκη στο γήπεδό της από το Δεκέμβριο του 2017. Σήμερα, ωστόσο χρειάζεται τους τρεις βαθμούς απέναντι στην αδιάφορη Μπολόνια για να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό. Σημειωτέον ότι σώνεται και με ισοπαλία ή ήττα με την προϋπόθεση όμως να την ευνοήσουν και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία. Έτσι, θα επιλέξω το OVER & G/G αυτό το ματς, αφού εμφανίζεται συχνά και στην πρόσφατη παράδοση των δύο ομάδων.

Σασουόλο – Ρόμα

Η Σασουόλο προέρχεται από μεγάλο «διπλό» στο Μεάτσα, βρίσκεται σε φόρμα με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλίσει ήδη την παραμονή στην κατηγορία. Στην έδρα της πάντως οι επιδόσεις της είναι μέτριες. H Ρόμα από την άλλη θέλει νίκη για να διατηρηθεί στην 3η θέση πάνω από τη Λάτσιο και λογικά σε μία έδρα που έχει ευνοϊκή παράδοση θα την πάρει: 2.

Σε ενδιαφέρει