Β’ Γαλλίας: Νίκες για Αζαξιό, Μπρεστ και γκολ στο ντέρμπι κορυφής

Σήμερα διεξάγεται η τελευταία και 38η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Γαλλίας.
Β’ Γαλλίας: Νίκες για Αζαξιό, Μπρεστ και γκολ στο ντέρμπι κορυφής

Το ντέρμπι κορυφής Ρεμς – Νιμ είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ η Αζαξιό με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στη Νιόρ θα κατακτήσει οριστικά την τρίτη θέση. 

Ανάλυση

Το ματς Αζαξιό – Νιόρ έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού οι Κορσικανοί με ισοπαλία εξασφαλίζουν την 3η θέση, αν η Μπρεστ κερδίσει με λιγότερα από τέσσερα τέρματα. Οι γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους, ενώ στα επτά πιο πρόσφατα ματς στην έδρα τους σημειώσαν 2 ή περισσότερα γκολ. Η Νιόρ μετά την εξασφάλιση της παραμονής δεν παλεύει ιδιαίτερα τα παιχνίδια της κι έτσι θα επιλέξω νίκη των Κορσικανών: 1.

Στο φινάλε της Β’ Γαλλίας πολλοί αγώνες ενδέχεται να κρύβουν εκπλήξεις και ανατροπές.

Από την άλλη μεριά το ντέρμπι κορυφής Ρεμς – Νιμ δεν παρουσιάζει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες έχουν κερδίσει την άνοδό τους στο Σαμπιονά. Η Ρεμς έχει την παράδοση με το μέρος της, ενώ στον πρώτο γύρο νίκησε στην έδρα της Νιμ με 1-0. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από συνεχόμενα παιχνίδια που έληξαν με περισσότερα από 2,5 τέρματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι στα έξι τελευταία ματς μετρούν πέντε G/G. Οπότε το G/G και OVER 2,5 δείχνει μια ασφαλής επιλογή γι’ αυτό το παιχνίδι, αφού πρόκειται για δύο καλές, επιθετικές ομάδες που θα παίξουν χωρίς άγχος.

Στο Μπουργκ Περονάς – Σοσό το βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τους γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί θέλουν νίκη δική τους, αλλά και απώλειες της Νανσί για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Παραμένουν όμως χωρίς νίκη εδώ και οκτώ ματς, ενώ στα τελευταία τρία ματς έχουν δεχτεί 15 γκολ! Σήμερα πάντως θέλει μόνο νίκη, όχι μόνο για να διεκδικήσει την αποφυγή των πλέιν άουτ, αλλά και γιατί σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει να πέσει απευθείας στη Γ’ κατηγορία αν κερδίζει την ίδια ώρα η Κιουβεγί. Κατά συνέπεια λόγω κινήτρου σε αυτό το ματς επιλέγω τον «άσο».

Στην αναμέτρηση Κιουβεγί – Λοριάν οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη και ήττα της Μπουργκ Περονάς για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Με ήττα ή ισοπαλία η Κιουβεγί αποχαιρετά την κατηγορία. Η Λοριάν από την άλλη θέλει νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων (ήττες των Χάβρη και Μπρεστ) για να διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ, διαδικασία στην οποία πέρσι έχασε την άνοδο. Η Κιουβεγί «καίγεται» αλλά είναι ντεφορμέ και κοντράρεται με μία καλύτερη ομάδα. Επομένως, επειδή στα τελευταία 6 εντός έδρας ματς της Κιουβεγί επιβεβαιώθηκε το Over 2,5 θα το επιλέξω και σήμερα.

Στο Σατορού η αδιάφορη γηπεδούχος υποδέχεται τη Μπρεστ η οποία θέλει νίκη για να εξασφαλίσει την 4η θέση. Η πρόσφατη παράδοση «δείχνει» OVER 2,5, ενώ η Μπρεστ μετρά εννιά G/G στα τελευταία έντεκα ματς του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό θα επιλέξω το 2 & G/G σε αυτό τον αγώνα.

Στην αναμέτρηση Νανσί – Ορλεάν το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, αφού οι γηπεδούχοι με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζουν την παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι παντελώς αδιάφοροι. Γι’ αυτό θα επιλέξω τον «άσο» της Νανσί στο εν λόγω παιχνίδι. Επίσης, μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει και στο Κλερμόν – Παρί. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη με καλή διαφορά τερμάτων, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα των Χάβρη (παίζει εντός έδρας κόντρα στην υποβιβασμένη Τουρ), Μπρεστ για να μπουν στην πρώτη πεντάδα. Η Παρί από την άλλη έχει ξεμείνει από στόχους και έτσι θα επιλέξω τον «άσο» και το OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει