NBA: Δεν θέλουν… παράταση Σέλτικς και Καβς

Τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σειρές κόντρα σε Σίξερς και Ράπτορς έχουν Σέλτικς και Καβαλίερς αντίστοιχα.
NBA: Δεν θέλουν… παράταση Σέλτικς και Καβς

Δύο αναμετρήσεις στα play – off του NBA για τα ημιτελικά της ημιτελικής Περιφέρειας και είναι πιθανό να είναι και οι τελευταίες στα ζευγαρώματα των Σίξερς – Σέλτικς και Καβς – Ράπτορς.

Ανάλυση

Φιλαδέλφια Σίξερς – Μπόστον Σέλτικς

Αποδεικνύεται ποιοι είναι οι άντρες και ποιοι τα παιδιά στο συγκεκριμένο ζευγάρωμα. Καλές οι εξαγγελίες των νεαρών παικτών της Φιλαδέλφια για τη διαδικασία προόδου, αλλά απέχουν χιλιόμετρα ακόμα και από αυτούς τους Σέλτικς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με κορυφαία όλων αυτά των Χέιγουορντ και Ίρβινγκ. Αναφερόμαστε και στους δύο, γιατί αμφότεροι θα είναι έτοιμοι εν όψει της νέας σεζόν. Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, λοιπόν, οι Σέλτικς επικράτησαν και πάλι, αυτή τη φορά στην παράταση με 101 – 98. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Σέλτικς έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, λόγω ενός απίστευτου buzzer του Μπελινέλι, αλλά ολοκλήρωσαν τη δουλειά στην παράταση. Εκεί έδειξαν να χάνουν, αφού έμειναν πίσω με τέσσερις πόντους και ενώ απέμενε λιγότερο από ένα λεπτό, ωστόσο Τέιτουμ, Χόρφορντ και φυσικά τα εκπληκτικά συστήματα του Στίβενς οδήγησαν στη νίκη με 98 – 101. Εμπίντ, Ρέντικ και Σίμονς αγωνίστηκαν πάνω από 41 λεπτά συμμετοχής έχοντας μαζί 56 πόντους, με τον σέντερ των Σίξερς όμως να έχει τραγική εικόνα στην άμυνα. Όσο για τους Κέλτες, είχε 24 πόντους ο Τέιτουμ, 18 ο Ροζίερ, 16 ο Μπράουν που επέστρεψε, αλλά MVP ήταν ο Χόρφορντ με 13 πόντους, που ως ο πιο έμπειρος μίλησε στα δύσκολα.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει το πείσμα των Σίξερς. Άλλωστε, δεν είναι και ομάδα για «σκούπισμα» και 4 – 0. Χωρίς άγχος πλέον, αφού είναι χαμένοι για χαμένοι, θα αυξήσουν το ρυθμό και θεωρώ θα ξεπεράσουν τους 105,5 πόντους.

Θα έχει ακόμα ένα show ο Λεμπρόν ή θα βρουν τρόπο οι Ράπτορς να τον σταματήσουν;  

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Τορόντο Ράπτορς

Τους κάνει πλάκα και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Λεμπρόν έχει προκαλέσει εφιάλτες στους Ράπτορς. Τους είχε νικήσει με πολλούς τρόπους, τώρα τους νίκησε και με buzzer – beater. Οι Καβς έφτασαν σε σημείο να προηγηθούν μέχρι και με 17 πόντους, αλλά οι Ράπτορς επέστρεψαν στο 4ο δωδεκάλεπτο, αφού άφησαν τον τραγικότατο ΝτεΡόζαν στον πάγκο και μάλιστα ισοφάρισαν με τρίποντο στα 9’’ σε 103 – 103. Ε, το σύστημα που βγήκε για τους Καβς ήταν απλό, αφού πήρε την μπάλα ο κύριος Λεμπρόν και με το ένα χέρι σημάδεψε το ταμπλό και διαμόρφωσε το 105 – 103. Τα πρόσωπα των παικτών του Τορόντο τα έλεγαν όλα, αφού ήταν ζωγραφισμένη η απόγνωση. Δεν μπορεί να περιγραφεί με άλλη λέξη η αποτυχία αντιμετώπισης του «βασιλιά». Κάπως, έτσι, λοιπόν διαμορφώθηκε και το 3 – 0 και είναι πλέον θέμα χρόνου για το Κλίβελαντ να πετύχει και την 4η νίκη του στη σειρά. Ας είναι καλά ο Λεμπρόν που σε αυτό το ματς σταμάτησε στους 38 πόντους, ενώ ο Κέβιν Λοβ είχε 21. Ο «τριποντάκιας» Κόρβερ στους 18. Οι Καναδοί είχαν τον ΝτεΡόζαν μόλις με 8 πόντους (3/12) και 27’ συμμετοχής ενώ ο Λόουρι είχε 27 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην επιστροφή διεκδίκησης του αγώνα. Εν τω μεταξύ ο Βαλαντσιούνας έπαιξε μόλις 19 λεπτά, παρά τους 10 πόντους και τα 11 ριμπάουντ που πρόλαβε να μαζέψει, ο Ιμπάκα ήρθε από τον πάγκο και ο ΦανΦλιτ είχε 33’ συμμετοχής.

Δεν μπορώ να μπλέξω κάπως με αυτό το παιχνίδι, αφού οι Ράπτορς είναι μια άλλη ομάδα από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Το μόνο που θα ποντάρω από αυτό το ματς είναι ένα ειδικό στοίχημα με τους πόντους του ΝτεΡόζαν, αφού θα μπει για να οδηγήσει την ομάδα του σε μια νίκη και ταυτόχρονα να πάρει μια προσωπικό ρεβάνς για την τραγική του απόδοση. OVER 23,5 στους πόντους του.

Σε ενδιαφέρει