Α’ Γαλλίας: Το κίνητρο οδηγεί στα…γκολ

Σήμερα διεξάγεται το κύριο μέρος της 36ης αγωνιστικής του Σαμπιονά.
Α’ Γαλλίας: Το κίνητρο οδηγεί στα…γκολ

Ξεχωρίζει το ευρωπαϊκό ντέρμπι Σεντ Ετιέν – Μπορντό, ενώ στην ουρά το ενδιαφέρον «μαγνητίζει» η αναμέτρηση Τουλούζ – Λιλ, η οποία θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Ανάλυση

Σεντ Ετιέν –Μπορντό

Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης και ενδεικτικό είναι ότι προέρχονται από τρεις σερί νίκες, ενώ παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος. Σήμερα θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην 5η θέση. Η Μπορντό από την άλλη νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική τη Ντιζόν και σήμερα θα παραταχθεί με σκοπό τους τρεις βαθμούς που θα διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. Σημειωτέον ότι οι Γιρονδίνοι έχουν καλή παράδοση στην έδρα των Στεφανουά. Έτσι, θα επιλέξω το OVER 2,5 σε αυτό το ματς λόγω του ισχυρού κινήτρου των δύο ομάδων.

Σε ποια αναμέτρηση της 36ης αγωνιστικής του Σαμπιονά θα γίνει το «μπαμ»;  

Τουλούζ –Λιλ

Ματς –«φωτιά» στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Τουλούζ είναι μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και στις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει τη Μπορντό εκτός έδρας και τη Γκινγκάμπ εντός. Άρα, αν θέλει να σωθεί πρέπει να πάρει τη νίκη σήμερα. Αυτό ακριβώς ισχύει, όμως και για την πρότελευταία της βαθμολογίας Λιλ. Οι Λιλουά προέρχονται από νίκη κόντρα στη Μετς και αν πάρουν σήμερα θετικό αποτέλεσμα θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία. Ισχυρό κίνητρο έχουν δύο ομάδες με καλές επιθέσεις και κακές άμυνες. Οπότε θα πάω με το OVER 2,5 γκολ. 

Καέν –Μονακό

Η Καέν είναι ντεφορμέ και «καίγεται» για τη νίκη ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία. Αν δεν τα καταφέρει δεν αποκλείεται να μπλέξει σε περιπέτειες, αφού τις τελευταίες δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει τη Νις εκτός έδρας και την Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της. Η Μονακό από την άλλη κινδυνεύει να χάσει την 3η προνομιούχο θέση λόγω των πρόσφατων αποτυχημένων αποτελεσμάτων της. Σήμερα εκτός των Σιντιμπέ, Γιόβετιτς, Κεϊτά, Τζέμερσον θα λείψουν και οι Φαλκάο και Φαμπίνιο. Αναμέτρηση που κρύβει παγίδες, γι’ αυτό θα επιλέξω το G/G. 

Λυών –Τρουά

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα ο οποίος είναι τιμωρημένος θα παραταχθεί σήμερα η Λυών. Αυτό ωστόσο, δεν αναμένεται να την εμποδίσει να φτάσει την 8η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Άλλωστε έχει φοβερή παράδοση κόντρα στην Τρουά . Η τελευταία μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά κόντρα στους σούπερ φορμαρισμένους Λυωνέ δύσκολα θα πάρουν κάτι. Οι τιμές του «άσου» είναι πολύ χαμηλές, οπότε με την ελπίδα ότι θα συνεισφέρει και η Τρουά στο σκορ θα επιλέξω το OVER 3,5.

Ντιζόν –Γκινγκάμπ

Η Ντιζόν στα τελευταία δύο παιχνίδια στην έδρα της μετρά ισάριθμές ήττες, ενώ και σήμερα θα στερηθεί τις υπηρεσίες αρκετών βασικών της παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο. Αντίθετα η φορμαρισμένη Γκινγκάμπ πλησίασε στους πέντε βαθμούς την πρώτη εξάδα και θέλει να δώσει συνέχεια στις πρόσφατες εντυπωσιακές εμφανίσεις της. Στη έδρα της Ντιζόν έχει καλή παράδοση και μπορεί να πάρει τη νίκη: 2.

Μετς –Ανζέ

Η Μετς παίζει κόντρα στην Ανζέ το τελευταίο χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έχουν «χτυπητές» αμυντικές αδυναμίες και γ’αυτό βρίσκονται στην τελευταία θέση. Η Ανζέ από την άλλη θέλει ένα βαθμό ακόμη για να εξασφαλιστεί και στα εκτός έδρας ματς «ειδικεύεται» στις ισοπαλίες. No bet.  

Ναντ –Μονπελιέ

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εσχάτως αμφότερες είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τα «καναρίνια», ωστόσο στο «Λα Μποζουάρ» εμφανίζονται πάντα ισχυρά και γι’αυτό θα επιλέξω τον «άσο».

Ρεν –Στρασβούργο

Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες που «καίγονται» για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι με σύμμαχο την παράδοση θέλουν το «τρίποντο» προκειμένου να πάρουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παραμένουν χωρίς νίκη στα εννιά τελευταία ματς και αν δεν πάρουν σήμερα θετικό αποτέλεσμα είναι πιθανό να μπλέξουν σε περιπέτειες. Ισχυρό κίνητρο και από τους δύο, οπότε μία φορά τουλάχιστον ο καθένας θα τον βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα:G/G.

Μαρσέιγ –Νις

Η Μαρσέιγ προέρχεται από την ονειρική πρόκρισης τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και σήμερα επιστρέφει στην πραγματικότητα του Σαμπιονά. Σε αυτή η νίκη απέναντι στη «γειτόνισσα» Νις είναι επιτακτική, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα μείνει πίσω από την πρώτη τριάδα. Ο Μήτρογλου είναι τραυματίας, ενώ λόγω τιμωρίας δεν θα παίξει ο Ραμί. Για την Νις από την άλλη επιστρέφει ο Πλέα. Οι φιλοξενούμενοι εξάλλου παραμένουν αήττητοι εδώ και τρεις αγωνιστικές και με «όπλο» την καλή παράδοση θα παραταχθούν στο «Βελοντρομ» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Καλές επιθετικές γραμμές και στις δύο ομάδες, άρα θα επιλέξω το G/G.

Σε ενδιαφέρει