Α’ Ιταλίας: Καζάνι που βράζει η Νάπολι

Ο Λαουρέντις κατηγορεί τον Σάρι, ο Σάρι δεν έχει πρόβλημα να τον διώξει και οι δύο περιμένουν τον Αμπράμοβιτς να «καθαρίσει»
Α’ Ιταλίας: Καζάνι που βράζει η Νάπολι

Με οχτώ αναμετρήσεις ολοκλήρωνεται το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής της Serie A.

Ανάλυση

Ουντινέζε – Ίντερ

Τι κι αν άλλαξε προπονητή η Ουντινέζε, ούτε την Μπενεβέντο κατάφερε να κερδίσει, αλλά τουλάχιστον έκανε ένα βήμα προόδου. Εκτός έδρας ισοπαλία (3 – 3) κόντρα στους εδώ και καιρό υποβιβασμένους παίκτες της Μπενεβέντο, δεχόμενη το γκολ στο 90’. Έτσι όπως πήγε η κατάσταση, «μάζευε κι ας είναι και ρώγες» λένε στο Ούντινε, που καλούνται απλά να κάνουν τα τυπικά για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Βέβαια, αυτοί οι στόχοι δεν ανταποκρίνονται στα «θέλω» των οπαδών, μερίδα των οποίων ενημέρωσε ότι στο ημίχρονο του ματς με την Ίντερ θα μπουν στο γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δώδεκα ματς χωρίς νίκη, με 10 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Μονομαχίες σε όλα τα μέτωπα στην Ιταλία σε σούπερ ελκυστικές αποδόσεις και με πληθώρα επιλογών .

Ο Ορσάτο ξαναχτυπά και αυτή τη φορά «χτύπησε» την Ίντερ στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Μόλις στο 18’ απέβαλε τον Βεσίνο και ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 0 – 1 και γενικότερα είχε καταφέρει να εκνευρίσει τους «νερατζούρι». Παρ’ όλα αυτά, αυτοί ανέτρεψαν το σκορ (52’, 65’), ωστόσο η Γιούβε είναι… Γιούβε και τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη με τέρματα στο 87’ και 89’. Με αυτά και μ’ αυτά η Ίντερ πλέον έχει πέσει εκτός 4άδας και μάλιστα είναι στο – 4 από τη Λάτσιο. Λογικά το τρένο του Champions League χάνεται, κυρίως λόγω του ντεφορμαρίσματός της, με το που είχε πατήσει κορυφή κάποια στιγμή στη Serie A.

Σε όποιον κάνουν οι αποδόσεις του διπλού, μπορεί να τις αγοράσει. Εγώ θα περιμένω το LIVE.

Κιέβο – Κροτόνε

Δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να σώσει τη χρονιά της με βαθμούς μέσα στην έδρα της Ρόμα και έτσι ηττήθηκε απόλυτα φυσιολογικά με 4 – 1. Μέχρι το 40’ ήταν 2 – 0, στο 56’ κέρδισε πέναλτι αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Ινγκλέζε αστόχησε. Τελικά, ο ίδιος παίκτης απλά πέτυχε το γκολ της τιμής στο 88’, διαμορφώνοντας το τελικό 4 – 1. Η υποχώρησή της στη ζώνη του υποβιβασμού έφερε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού παρελθόν αποτέλεσε ο Ρολάντο Μαράν και ανέλαβε ο Λορέντζο Ντ’ Άνα, που ήταν παίκτης της ομάδας για 13 χρόνια και εσχάτως ήταν προπονητής στην ομάδα Νέων.

Βρήκε μπόσικη και προκλητικά αδιάφορη τη Σασουόλο και η Κροτόνε ξέσπασε για τα καλά. Νίκησε 4 – 1, έχοντας ήδη διαμορφώσει το 3 – 0 μέχρι το 31’ ενώ η μοναδική αντίδραση που είχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 45’, όταν και απλά μείωσαν σε 3 – 1. Πήρε ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρει και βρίσκεται πλέον στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμόγελα. Έχει σήμερα εκτός την Κιέβο, ακολουθεί η Λάτσιο εντός και στο τέλος η Νάπολι εκτός. Με άλλα λόγια, σήμερα για εκείνη το ματς είναι τελικός, αφού δεν αποκλείεται να μην έχει ευκαιρία να πάρει άλλους βαθμούς.

Μπορεί βαθμολογικά η Κροτόνε να είναι στο +3, αλλά αυτή είναι που πραγματικά «καίγεται», αφού το πρόγραμμά της είναι απαγορευτικό. Μπορεί να πάρει την ισοπαλία μέσα στη Βερόνα.

Λάτσιο – Αταλάντα

Εμφάνιση και νίκη ομάδας που αξίζει να βρίσκεται στο Champions League από τη Λάτσιο στην έδρα της Τορίνο. Μόλις στο 14’ ο Ιμόμπιλε πέρασε εκτός με τραυματισμό, στο 23’ ο Λουίς Αλμπέρτο έχασε και πέναλτι, αλλά ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις με τους «λατσιάλι», αφού ετοιμάζεται για μεγάλη μεταγραφή, σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο και χάρισε άξια νίκη στην ομάδα του. Πλέον, η Λάτσιο είναι στο +4 από την Ίντερ κι όλα εξαρτώνται από εκείνη. Μεγάλο όπλο της είναι η επίθεση, αφού διαθέτει την κορυφαία στη Serie A, αλλά σήμερα θα είναι εκτός ο Ιμόμπιλε που έχει 29 γκολ. Εκτός και ο Ράντου, αλλά και ο Παρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καϊσέδο.

Εύκολη νίκη για την Αταλάντα κόντρα στην Τζένοα και ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή της έξοδο, αφού είναι 7η και στο +4 από τη Σαμπντόρια. Η νίκη της Μίλαν χθες, την έφερε κάτω από τους «ροσονέρι». Τελικό αποτέλεσμα 3 – 1, έχοντας ήδη από το 22’ το προβάδισμα δύο τερμάτων. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της και πέμπτο χωρίς ήττα. Ήταν κάτι που χρειαζόταν, αφού ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα ματς κόντρα στη Λάτσιο και τη Μίλαν. Εκτός οι Καλντάρα, Σπινατσόλα και ο Πετάνια.

Η Λάτσιο δεν έχει συνηθίσει να παίζει χωρίς τον Ιμόμπιλε, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για την Αταλάντα να δείξει την πρόοδό της ως ομάδα, κλέβοντας κάτι στη Ρώμη. Χ2.

Νάπολι – Τορίνο

Πόσο μακρινό φαίνεται πλέον για τη Νάπολι το διπλό που έβγαλε κόντρα στη Γιουβέντους. Ο ήρωας εκείνης της βραδιάς, Κουλιμπαλί, αποβλήθηκε μόλις στο 6’ στην αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα και όλα έλαβαν τέλος, αφού ο Σιμεόνε έκανε πάρτι και χατ – τρικ, οδηγώντας τους «βιόλα» στη νίκη με 3 – 0 και στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της Νάπολι. Ουσιαστικά, υπήρχε μεγάλη απογοήτευση από τον τρόπο με τον οποίο απέδρασε αλώβητη η Γιουβέντους από την έδρα της Ίντερ. Πλέον, η Γιούβε θέλει μία νίκη ακόμα ή σημερινή ήττα της Νάπολι για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή ο εκκεντρικός Λαουρέντις κατηγορεί τον Σάρι, ο ίδιος ξέροντας ότι έχει πολλές προτάσεις λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να φύγει και οι δύο πλευρές κάνουν παιχνίδι τακτικής, μπας και η Τσέλσι πληρώσει τη ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και βγουν όλοι κερδισμένοι, αφού τότε και η Νάπολι θα κινηθεί για τον Αντόνιο Κόντε.

Σημερινή αντίπαλος της Νάπολι, η πλήρως αδιάφορη Τορίνο. Πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στη Λάτσιο και παρά τις πολλές προσπάθειες του τερματοφύλακα Σιρίγκου να κρατήσει το μηδέν, δεν τα κατάφερε και κάπως έτσι ήρθε η ήττα με 0 – 1. Πλέον, τυπικής διαδικασίας τα εναπομείναντα ματς, αφού το τρένο της Ευρώπης χάθηκε, ενώ είναι ακόμα άγνωστο το μέλλον του Βάλτερ Ματσάρι στον πάγκο της ομάδας.

Ανοιχτό παιχνίδι και μέσω της ποιότητας των φιλοξενούμενων, μπορεί η Τορίνο να βρει γκολ. Τίμιες οι αποδόσεις στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Σπαλ – Μπενεβέντο

Η Σπαλ είναι εδώ! Σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Βερόνα και οι πιθανότητές της για παραμονή στην κατηγορία είναι ολοζώντανες. Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 13’, αλλά έκανε την ανατροπή (45’, 71’, 90’), διέκοψε ένα σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη και βρήκε από την τριάδα του υποβιβασμού. Έχει, μάλιστα, και ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού αντιμετωπίζει σήμερα την καταδικασμένη Μπενεβέντο, μετά έχει εκτός της Τορίνο και στο τέλος εντός τη Σαμπντόρια. Με άλλα λόγια, πιθανότατα τρεις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες, διότι και η ομάδα της Γένοβας μπορεί να μην έχει στόχους μέχρι τότε.

Η Μπενεβέντο μπορεί να έχει χάσει το… τρένο από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αλλά χτυπάει όλα τα παιχνίδια της και δεν χαρίζεται σε κανέναν, παίζοντας πολύ καλύτερα χωρίς πίεση και άγχος. Αυτό το διαπίστωσε η Ουντινέζε που πίστευε ότι θα νικήσει στο σπίτι της Μπενεβέντο, αλλά δέχθηκε το τέρμα της ισοφάρισης (3 – 3) στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να παίζουν και με 10 παίκτες. Έχουν προκύψει πάρα πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

Η Σπαλ δεν γίνεται να χάσει αυτό το ματς που είναι ίσως και όλη η παραμονή της στην κατηγορία. Θεωρώ ότι θα το καταφέρει πετυχαίνοντας και πολλά γκολ. Άσο και OVER.

Τζένοα – Φιορεντίνα

Τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζονται κανονικά, η Τζένοα κάνει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Αυτό γιατί έχει ξεμείνει από στόχους για ακόμα μία σεζόν, έχοντας σωθεί άνετα και μην έχοντας κυνηγήσει ποτέ κάτι παραπάνω. Τελευταίο της ματς η ήττα από την Αταλάντα με 3 – 1, με το σκορ να είναι ήδη στο 2 – 0 στο 22’. Παραμένει κανονικά στον πάγκο της ομάδας, ο Μπαλαρντίνι, που ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Η Φιορεντίνα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αποβολή του Κουλιμπαλί στο 6’ και τελικά φιλοδώρησαν τη Νάπολι με τρία γκολ (3 – 0), έχοντας σε μαγική κατάσταση τον Σιμεόνε που σημείωσε χατ – τρικ. Ήταν και απογοητευμένοι οι «παρτενοπέι», οπότε μάλλον λογική η εξέλιξη του αγώνα. Κάπως έτσι οι «βιόλα» διέκοψαν σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη και έχουν μαθηματικές ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League. Αυτή τη στιγμή είναι στο – 4 από την 7η Αταλάντα και θέλει ακόμα μία νίκη για να παραμείνει ζωντανή.

Μονόπλευρο κίνητρο για μια Φιορεντίνα που παίρνει αποτελέσματα, μετά το τραγικό περιστατικό με τον Αστόρι, αφού η ομάδα φαίνεται συσπειρωμένη. Η Τζένοα δεν έχει κάποιο κίνητρο. Διπλό.

Σασουόλο – Σαμπντόρια

Έφυγε νωρίτερα για διακοπές η Σασουόλο με αποτέλεσμα να υποστεί ταπεινωτική ήττα από την Κροτόνε. Τελικό σκορ 4 – 1 κόντρα σε μια ομάδα που «μασούσε» σίδερα ενώ στο 31’ το ματς ήταν στο 3 – 0. Διεκόπη και μάλιστα βίαια το σερί 8 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, αυτό δηλαδή που της έχει δώσει την ουσιαστική της παραμονή στην κατηγορία, αφού μαθηματικά δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Κανένα περιθώριο δεν άφησε στην Κάλιαρι η Σαμπντόρια. Νίκη της ομάδας της Γένοβας με 4 – 1 και ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 3 – 0. Τη μοναδική στιγμή που δήλωσε παρουσία η ομάδα των φιλοξενούμενων ήταν στο 49’, όταν και μείωσε στο 3 – 1. Με αυτό το αποτέλεσμα η Σαμπντόρια είναι πλέον στο – 4 από την Αταλάντα και δικαιούται 100% να ελπίζει από τη στιγμή που από το πρόγραμμά της έχει να πάρει εφικτούς βαθμούς. Επιστρέφει στη διάθεση του προπονητή του ο Κουαλιαρέλα.

Ακόμα ένα σημείο κινήτρου, αλλά και καλύτερης εικόνας, οπότε θα τιμήσω το διπλό της Σαμπντόρια, ανάλογα βέβαια με το τι θα έχει συμβεί νωρίτερα στους υπόλοιπους αγώνες.

Κάλιαρι – Ρόμα

Και ο κίνδυνος για την Κάλιαρι καλά κρατεί… Νέα ήττα και με κακή εμφάνιση κόντρα στη Σαμπντόρια, γνωρίζοντας την ήττα με 4 – 1 στη Γένοβα. Έχει βρεθεί πλέον μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και έχει μέχρι το τέλος τις Ρόμα, Αταλάντα (εντός) και Φιορεντίνα (εκτός). Υπήρξε έντονη φημολογία για αντικατάσταση του προπονητή, Ντιέγκο Λόπες, αλλά προτιμήθηκε η ψυχραιμία και η στήριξη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αποκλείστηκε μεν από τη Λίβερπουλ η Ρόμα, αλλά έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση στην έδρα της για ευρωπαϊκό ματς και λίγο έλειψε οι Άγγλοι να την πάθουν όπως η Μπαρτσελόνα. Ίσως να συνέβαινε κάτι τέτοιο, αν και εφόσον ο διαιτητής της αναμέτρησης έβλεπε το χέρι του Άρνολντ στο 60’ και ενώ το σκορ ήταν στο 2 – 2, καθώς η Ρόμα θα είχε πέναλτι και η Λίβερπουλ 10 παίκτες. Πριν από αυτό το παιχνίδι, δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει για το πρωτάθλημα της Κιέβο με 4 – 1 και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση του Champions League της νέας περιόδου, αφού τώρα είναι στο +4 από την Ίντερ που μένει εκτός, βάσει των τωρινών συνθηκών.

Έτσι όπως τα έκανε η Κάλιαρι, πρέπει να διεκδικήσει την παραμονή της κόντρα σε μεγαθήρια και μάλλον θα τιμωρηθεί για αυτό. Διπλό και OVER.

Σε ενδιαφέρει