Μπράγκα – Μποαβίστα: Με σπασμένα φρένα

Το δικό της πρωτάθλημα παίρνει η Μπράγκα, καθώς μπορεί να είναι 4η, αλλά διεκδικεί μαθηματικά μέχρι τέλους ακόμα και τη 2η θέση. Χωρίς κίνητρο η Μποαβίστα.
Μπράγκα – Μποαβίστα: Με σπασμένα φρένα

Με την αναμέτρηση της Μπράγκα κόντρα στην Μποαβίστα ανοίγει η αυλαία της 33ης και προτελευταίες αγωνιστικής της Primeira Liga, με τους γηπεδούχους να δίνουν την τελευταία τους εντός έδρας αγωνιστική υποχρέωση.

Τα προγνωστικά μου

Μπράγκα – Μποαβίστα: 1 και OVER 2,5 (1.75)

Ανάλυση

Όχι απλά είναι η καλύτερη ομάδα αμέσως μετά τους τρεις μεγάλους, αλλά ενδεχομένως θα έπρεπε να είχε μπει… σφήνα μέσα στην τριάδα. Αυτό μαρτυρά η απόδοσή της, αυτό μαρτυρούν και τα αποτελέσματά της. Νίκη και στο τελευταίο της ματς κόντρα στην Μπελενένσες, της οποίας επικράτησε εκτός έδρας 1 – 0 και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα από το 71’, όταν τελικά άνοιξε το σκορ. Αυτό το 11ο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα και μάλιστα σε αυτό το σερί έχει μετρήσει 10 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία. Με αυτά και με αυτά, είναι μεν στην 4η θέση, αλλά μαθηματικά διατηρεί ελπίδες ακόμα και για τη 2η, χωρίς φυσικά οι ελπίδες να είναι με το μέρος της. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει απολύτως κανένα παράπονο για τα φετινά της επιτεύγματα, αφού παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

 

Κανένα βαθμολογικό κίνητρο για την Μποαβίστα, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει στη νίκη επί της Πάκος Φερέιρα, επικρατώντας 1 – 0. Το γκολ της νίκης ήρθε από το Ρενάτο Σάντος στο 83’ και μάλλον άργησε να έρθει, αφού η απόδοσή της ήταν τέτοια που θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ νωρίτερα και να πετύχει περισσότερα τέρματα στη συνέχεια. Το… πουλάκι της 5ης θέσης έχει πετάξει προ πολλού και έτσι οι τελευταίες δύο αγωνιστικές είναι διαδικαστικής συμμαχίας. Μεγάλη πληγή για την ίδια ήταν η εκτός έδρας συγκομιδή της, αφού μετρά 7 σερί ήττες ενώ η τελευταία της επικράτηση, ήταν πριν από 5 μήνες.

Εκτίμηση

Η Μπράγκα παίζει ποδόσφαιρο και πάνω από όλα το διασκεδάζει. Στην τελευταία της παρουσία μπροστά στον κόσμο της για φέτος, θα θελήσει να ικανοποιήσει τα πλήθη με γκολ και θέαμα.

Σε ενδιαφέρει