Β’ Ιταλίας: Συνεχίζουν ακάθεκτες Έμπολι και Πάρμα

Σήμερα διεξάγεται η 39η αγωνιστική της Serie B με συνολικά δέκα αναμετρήσεις.
Β’ Ιταλίας: Συνεχίζουν ακάθεκτες Έμπολι και Πάρμα

Η πρωτοπόρος Έμπολι φιλοξενείται από την Κάρπι, ενώ η Πάρμα θέλει μόνο νίκη κόντρα στην προτελευταία Τερνάνα προκειμένου να επανέλθει στη 2η θέση.

Ανάλυση

Κάρπι – Έμπολι

Η Κάρπι είναι πλέον αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς έχει χάσει το τρένο της ανόδου, ενώ η Έμπολι έχει εξασφαλίσει την επάνοδο στην Serie A. Οι γηπεδούχοι άλλωστε βρίσκονται σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης και απέναντί τους θα βρουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Επιπλέον η Έμπολι η οποία διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει παράδοση νικών στην έδρα της Κάρπι. Άρα, επιλέγω νίκη των φιλοξενούμενων σε αυτό τον αγώνα: 2.

Σε ποιο ματς της Serie B θα σκάσει η «μπόμπα»;

Πάρμα – Τερνάνα

Η Πάρμα προέρχεται από κακή εμφάνιση και ήττα – σοκ από την ουραγό Προ Βερτσέλι. Σήμερα υποδέχεται την πρότελευταία Τερνάνα και θέλει τη νίκη για να εκμεταλλευτεί το χθεσινό στραβοπάτημα της Παλέρμο και να πάρει προβάδισμα για την άνοδο. Η Τερνάνα από την άλλη την προηγούμενη αγωνιστική «έχυσε την καρδάρα με το γάλα» αφού ηττήθηκε στην έδρα της από την Πεσκάρα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας. Διαθέτει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και δύσκολα θα καταφέρει να προβάλλει αντίσταση στους «παρμέντζι»: 1 και OVER 2,5.

Προ Βερτσέλι – Βενέτσια

Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από μεγάλη και δίκαιη νίκη κόντρα στην Πάρμα και πλέον τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος έχει απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη σωτηρία. Δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος ο στόχος της. Για να είναι εφικτή η παραμονή για την Προ Βερτσέλι ωστόσο, πρέπει να έρθει σήμερα η νίκη. Καθόλου εύκολη αποστολή κόντρα σε μία ομάδα που θα βρίσκεται – εκτός απροόπτου – στα πλέι οφ ανόδου. Ωστόσο, υπό προϋποθέσεις η Βενέτσια διεκδικεί ακόμη και τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Επιπλέον βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και στις τελευταίες τρεις εξόδους της παραμένει αήττητη. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καλή παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα και παρότι διαθέτουν φέτος σαφώς ποιοτικότερο σύνολο θα επιλέξω τον «άσο» των γηπεδούχων, κυρίως λόγω του κινήτρου για την αποφυγή του υποβιβασμού: 1.   

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις στο Αβελίνο – Τσιταντέλα θα επιλέξω την ισοπαλία:Χ. Η Αβελίνο βρίσκεται λόγω ισοβαθμίας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας καταλάβει την κρισιμότητα των αγώνων πλέον κλείνεται στην άμυνα για να κρατήσει τουλάχιστον την ισοπαλία. Αυτό έκανε και στο Κάρπι, όπου απέσπασε 0-0 αν και έπαιζε για 33 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Η Τσιταντέλα βρίσκεται οριακά πάνω από την ζώνη των πλέι οφ ανόδου και στα εκτός έδρας ματς είναι η κορυφαία ομάδα με 10 «διπλά» και τέσσερις ισοπαλίες φέτος.

Εξάλλου την ισοπαλία θα επιλέξω και στο ντέρμπι της ουράς Κρεμονέζε – Νοβάρα, αφού οι δύο ομάδες μπροστά στο φόβο των συνεπειών της ήττας είναι πιθανό να βολευτούν με τον έναν βαθμό. Στο Πεσκάρα – Τσεζένα οι γηπεδούχοι έχουν την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη κόντρα στην Τερνάνα κι αν νικήσουν και σήμερα την –κάκιστη μακριά απ’ το γηπεδό της- Τσεζένα θα εξασφαλίσουν ουσιαστικά την παραμονή τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπλέξουν σε περιπέτειες, γι ΄αυτό επιλέγω τον «άσο». Στο Περούτζια – Σαρλενιτάνα οι γηπεδούχοι είναι τα φαβορί και μπορούν να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους αδιάφορους φιλοξενούμενους που χάνουν τη δύναμή τους στα εκτός έδρας ματς.

Σε ενδιαφέρει