Αγγλία: Άλλοι… καίγονται, άλλοι ετοιμάζονται για διακοπές

Πολλά διασταυρώματα ομάδων που έχουν ξεκάθαρο κίνητρο ενάντια σε άλλες που έχουν κλείσει το... μαγαζί και έχουν φύγει για διακοπές.
Large

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι τελευταίες αγωνιστικές στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.

Ανάλυση

Φιέστα οι μεν, καίγονται οι δε. Η Γουίγκαν είναι σίγουρα στην Championship και απλά τώρα θέλει και το πρωτάθλημα, τη στιγμή που βρίσκεται στο +1 από την Μπλάκμπερν. Δεν τίθεται ζήτημα για το αν σκοράρει στην έδρα της, αφού σε αυτό είναι τυπική, βάζοντας πολλές φορές και πάνω από δύο γκολ. Από την άλλη, η Γουίμπλεντον είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλει μόνο νίκη για να μην τη νοιάζει τι γίνεται στα άλλα γήπεδα και να έχει την τύχη της στα χέρια της. Λόγω του γιορτινού του κλίματος, αφού η Γουίγκαν ετοιμάζει φιέστα, πάμε στο OVER.

Αναμετρήσεις με χαρακτήρα τελικών στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας. Εσύ θα μείνεις απ’ έξω; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επόμενη αναμέτρηση από τη League One είναι αυτή ανάμεσα στην Μπράντφορντ και τη Σάουθεντ. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση, σε σημεία μάλιστα λόγω των θετικών τους αποτελεσμάτων να επιδιώκουν το θαύμα με την είσοδό τους στα play – off ανόδου. Έχει διαθέσιμους 9 βαθμούς, η διαφορά είναι στους 6, οπότε δικαίωμα στο όνειρο δικαιούται να έχει. Απέναντί της σήμερα είναι η Σάουθεντ που την περασμένη αγωνιστική έβγαλε τελείως το άγχος που είχε πάνω της, σώζοντας και μαθηματικά την κατηγορία επικρατώντας της Όλνταμ με 3 – 0. Με άλλα λόγια, η Σάουθεντ δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο στην έδρα μιας φουλ φορμαρισμένης ομάδας. Πάμε με τον 1.

Νίκη κινήτρου αναμένεται και στην αναμέτρηση της Όλνταμ με την Ντόνκαστερ. Οι γηπεδούχοι είναι εντός ζώνης υποβιβασμού λόγω διαφοράς τερμάτων, άρα μόνο ξεγραμμένη δεν είναι για την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό που θέλει όμως είναι νίκες, πόσω μάλλον όταν το πρόγραμμα την ευνοεί και φιλοξενεί στην έδρα της μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα. Αυτή είναι η Ντόνκαστερ που δεν έχει κάποιον απτό στόχο και έτσι ο προπονητής της, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ετοιμάζει αλλαγές θέλοντας να δει σε ποιους παίκτες μπορεί να στηριχθεί στη νέα σεζόν. Ωστόσο, η Όλνταμ δίνει μάχη επιβίωσης και αναμένεται να μασάει… σίδερα. Επίσης 1 κινήτρου.

Επόμενη αναμέτρηση από τη League Two. Την προηγούμενη φορά που είχαμε εμπιστευτεί την Έξετερ μας είχε δικαιώσει σε απόδοση άνω των τριών μονάδων. Σήμερα θα ασχοληθούμε εκ νέου με δικό της ματς (Στίβενεϊτζ – Έξετερ), αφού όλα στην ομάδα της πάνε… πρίμα. Διεκδικεί την απευθείας άνοδο στην κατηγορία, αφού είναι μόλις στο -1 από την 3η Γουίκομ και θέλει από την πλευρά της ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Το πρόγραμμα της φέρνει μια πλήρως αδιάφορη ομάδα, τη Στίβενεϊτζ η οποία δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς, ενδεικτικό της χαλαρότητας που υπάρχει. Έτσι, λοιπόν, μας προκύπτει το σημείο του 2.

Σε ενδιαφέρει