Φούτμπολ Λιγκ: Τοπικό ντέρμπι στην Καλαμαριά

Ο Απ. Πόντου υποδέχεται τον Αρη στην πιο ενδιαφέρουσα μάχη της 27ης αγωνιστικής στην Φούτμπολ Λιγκ.
Φούτμπολ Λιγκ: Τοπικό ντέρμπι στην Καλαμαριά

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Φούτμπολ Λιγκ, με την άνοδο να έχει ξεκαθαρίσει, αλλά στην ουρά γίνεται… σκοτωμός.

Ανάλυση

Εργοτέλης – ΑΕ Καραϊσκάκης

Η αντεπίθεση του Εργοτέλη συνεχίζεται με αποτέλεσμα η ομάδα της Κρήτης να βγει από την επικίνδυνη ζώνη μετά το 3-1 επί του Απόλλωνα Λάρισας. Μονόδρομος η νίκη απόψε κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης, κάτι που αν καταφέρει θα του δώσει άλλον αέρα έχοντας τρεις σίγουρους βαθμούς την επόμενη κόντρα στον Αχαρναϊκό. Τέσσερα σερί goal/goal. Τα τρία συνοδεύτηκαν από over. Η ΑΕΚ Καραϊσκάκης κέρδισε την Καλλιθέα με 1-0. Είναι παντελώς αδιάφορη. Συμπλήρωσε πέντε διαδοχικά no goal. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της έχοντας ρεκόρ 2-5-5. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 2-2 με τον Εργοτέλη. Σημαντική η απώλεια του σκόρερ Χούσου. Το κίνητρο και η έδρα οδηγούν στον άσο, αλλά αυτός αν έρθει θα έρθει στο όριο και το 1.40 δεν έχει καμία αξία.

 

Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός

Η ήττα από την Σπάρτη εκτός έδρας με 2-0 πόνεσε του πάντες στο στρατόπεδο της Καρδίτσας. Απόψε παίζουν έναν ακόμα τελικό επιβίωσης έχοντας σύμμαχο την έδρα (8-1-3). Τα δύο προηγούμενα χρόνια στο σπίτι τους κέρδισαν τον Πανσερραϊκό με 1-0 και 2-1. Λείπει ο καλός μέσος Χαντζάρας. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ο υποβιβασμός είναι πιο ορατός από ποτέ. Απλήρωτοι οι παίκτες, έκαναν αποχή, απείλησαν πως δεν θα κατέβουν στη σημερινή αναμέτρηση, αλλά τελικά για να μην εκθέσουν τον σύλλογο θα αγωνιστούν κανονικά. Το σίγουρο είναι πως το κλίμα είναι τραγικό στο εσωτερικό της ομάδας, η εκτός έδρας αδυναμίες εμφανείς με 10 ήττες σε 13 εξόδους και οι απουσίες αρκετές, με αποκορύφωμα αυτή του πρώτου σκόρερ Γκούρτσα. Τα πάντα συνηγορούν στον άσο και δεν μπορώ παρά να τον επιλέξω.

Απόλλων Πόντου – Αρης

Αν και αδιάφορος ο Απόλλωνας Πόντου δεν αφήνει κανένα ματς στην έδρα του, παίζει πολύ ισορροπημένα και στην έδρα του δεν χαρίζει κάστανο έχοντας ρεκόρ 6-6-1 και μόλις 6 γκολ παθητικό. Απόψε το ματς έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω του μεγέθους του αντιπάλου και του τοπικού χαρακτήρα. Υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Αρης έχει εξασφαλίσει την άνοδο και με νίκη απόψε επιστρέφει στην κορυφή μετά την χθεσινή γκέλα του ΟΦΗ. Ερχεται από το άνετο 5-2 κόντρα στον Παναιγιάλειο. Στο 9-3-1 το εκτός έδρας ρεκόρ του. Βέβαια, απόψε αντιμετωπίζει μια πολύ έμπειρη και ανεβασμένη ομάδα, που έρχεται από 11 αγώνες δίχως ήττα και πιο πρόσφατο το σπαθάτο 0-0 στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή. Από τη μία η έδρα και από την άλλη η ποιοτική ανωτερότητα του Αρη. Στη μέση η μεγάλη κόντρα της τοπικής μάχης. Περιμένω μια συμβιβαστική ισοπαλία.

Σε ενδιαφέρει