Πρέμιερ Λιγκ: Με το μυαλό στη Ρόμα

Η Λίβερπουλ έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αφιερωθεί στους ημιτελικούς που ακολουθούν κόντρα στη Ρόμα.
P  Liverpool West Brom

Το σημερινό πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ και Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας.

Ανάλυση

Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ

Ουραγός και καταϊδρωμένη η Γουέστ Μπρομ, αλλά άκρως μαχητική με τον υπηρεσιακό Μουρ στον πάγκο. Μετά την αλλαγή προπονητή έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες με αποκορύφωμα το τεράστιο διπλό στο Ολντ Τράφορντ με 1-0 επί της Γιουνάιτεντ. Απέχει εννιά βαθμούς από την γραμμή της επιβίωσης και πολύ δύσκολα θα σώσει την κατηγορία, αλλά θέλει να κουνήσει μαντήλι με ψηλά το κεφάλι. Φέτος απέκλεισε τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο με 3-2 στο Ανφιλντ. Λείπουν Μπάρι και Στάριτζ. Καθαρό 4-4-2 κι απόψε για τους γηπεδούχους με Ροντόν και Ροντρίγκες να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Λίβερπουλ έρχεται από ακόμα ένα άνετο 3-0 κόντρα στην Μπόρνμουθ. Εχει εξασφαλίσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και άπαντες ζουν και αναπνέουν για τον φετινό ημιτελικό που ακολουθεί κόντρα στη Ρόμα την Τρίτη. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος. Ο Κλοπ αναμένεται να προβεί σε μερικές αλλαγές φρεσκαρίσματος. Λείπουν Λαλάνα, Τσαν και Ματίπ. Με 4-3-3 για πολλοστή φορά. Δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο φοβερός Σαλάχ, που τελευταία έχει ενοχλησούλες. Στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα της Γουέστ Μπρομ οι φιλοξενούμενοι έχουν φέρει τρεις ισοπαλίες. Και να φέρει ακόμα μία δεν χάλασε ο κόσμος. Θα ρισκάρω στην κόντρα επιλέγοντας το καλοπληρωμένο 1Χ.

 

Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας

Παρατάχθηκε για το 0-0 καθαρά στην έδρα της Χάντερσφιλντ, αλλά τελικά υπέκυψε με 1-0 στο φινάλε η Γουότφορντ. Βρίσκεται εννιά βαθμούς μπροστά από την επικίνδυνη ζώνη και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Ξεκάθαρα φαίνεται στα τελευταία αποτελέσματα η βαθμολογική της χαλάρωση. Τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Απουσιάζουν Κλέβερλι και Ντεουλοφέου. Τέσσερα over στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας τους Κίκο, Περέιρα και Χιουζ πίσω από τον φουνταριστό Ντίνι. Η Κρίσταλ Πάλας έπαιξε τα ρέστα της για την επιβίωση κόντρα στην Μπράιτον και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 3-2. Ετσι πήρε μια τεράστια βαθμολογική ανάσα και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την τελευταία τριάδα. Πέντε goal/goal και over στα έξι τελευταία ματς. Σημαντικότερη απουσία απόψε αυτή του αμυντικού Νταν. Σκοράρει εδώ και εννιά εξόδους. Αήττητη στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις της στην έδρα της Γουότφορντ με δύο ισοπαλίες και μια νίκη. Ένα αρκετά επιθετικό 4-3-3 κι απόψε με τους Τσικ, Τάουνσεντ και Ζαχά να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Θεωρητικά μια ισοπαλία θα αφήσει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες. Η βαθμολογική άνεση της Γουότφορντ, αλλά και η σταθερότητα της Πάλας στος σκοράρισμα μακριά από το σπίτι της δίνουν αυξημένες πιθανότητες στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει