Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν: Πρόκριση με G/G για τους πρωτευουσιάνους

Καέν και Παρί Σεν Ζερμέν διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας σε μία νοκ άουτ αναμέτρηση στην έδρα της πρώτης.
psg caen

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα παιχτεί παράταση και αν και εκεί δεν βρεθεί νικητής η πρόκριση θα κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Οι πρωταθλητές Γαλλίας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, ωστοσο στο θεσμό του κυπέλλου πάντα υπάρχει «χώρος» για εκπλήξεις. Ενδεικτικό είναι ότι όποιος πάρει σήμερα την πρόκριση στο τελικό θα αντιμετωπίσει την Λες Χερμπιέρς, ομάδα γ’ κατηγορίας.

Τα προγνωστικά μου

Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν: G/G (2.08)

Ανάλυση

Η Καέν μετρά τέσσερις ήττες και μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ η πρόσφατη παράδοσή της κόντρα στην Παρί είναι αρνητική (4 ήττες-μία ισοπαλία). Το σαββατοκύριακο εξάλλου ο εντός έδρας αγώνας της με την Τουλούζ αναβλήθηκε λόγω του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε…λίμνη. Έτσι, οι Νορμανδοί θα είναι ξεκούραστοι, ωστόσο θα στερηθούν τις υπηρεσίες του αμυντικού Ζιλμπέρ, αλλά και του μέσου Μπενασέρμ που παραμένει ανέτοιμος. Η Καέν έχει το «όπλο» της έδρας, ωστόσο απέναντι σε μία καλύτερη αντίπαλο θα προσπαθήσει πρώτα να διαφυλάξει το μηδέν και έπειτα να δημιουργήσει απειλές με αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι δύσκολα θα καταφέρει το πρώτο, ωστόσο κάποια από τις αντεπιθέσεις μπορεί να μετατραπεί σε γκολ.  

Η Παρί προέρχεται από εμφατική νίκη με 7-1 κόντρα στη Μονακό με την οποία εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Σήμερα το σύνολο του Ουνάι Έμερι θέλει να πάρει μία μεγάλη νίκη-πρόκριση για να φτάσει στη συνέχεια στην κατάκτηση και του τρίτου φετινού στόχου της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Στα αγωνιστικά εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Νεϊμάρ και Βεράτι, ωστόσο στη διάθεση του Έμερι τέθηκε ξανά ο αμυντικός Κιμπέμπε.  

Πιθανές ενδεκάδες

Κάεν (4-3-2-1)

Βερκούτρ

Τζίκου

Ντα Σίλβα

Ντιομαντέ

Αβουνού

Τζενεβουά

Φερέ

Πίτερς

Ρέπας

Κριβεγί

Σαντινί

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3)

Τραπ

Άλβες

Γιούρι

Μαρκίνιος

Τιάγκο Σίλβα

Ντράξλερ

Ραμπιό

Σέλσο

Παστόρε

Καβάνι

Ντι Μαρία

Εκτίμηση

Η Καέν θα προσπαθήσει με τη δύναμη της έδρας να κοντράρει την Παρί Σεν Ζερμέν. Κάτι τέτοιο όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού η ποιοτική ανωτερότητα του ρόστερ των Παριζιάνων είναι αδιαμφισβήτητη. Έτσι, η Παρί αναμένεται ναι μεν να κερδίσει εύκολα την πρόκριση, ωστόσο η Καέν θα μπορέσει να πετύχει κι αυτή τουλάχιστον ένα γκολ. Γι’ αυτό επιλέγω το G/G το οποίο βρίσκεται σε υψηλότερες αποδόσεις, ακόμη κι απ’ το OVER 3.5.

Σε ενδιαφέρει