Κύπελλο Κύπρου: Το όνειρο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ Λάρνακας θέλει να κάνει το πρώτο βήμα απόψε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για να βρεθεί στον τελικό Κυπέλλου μετά από 12 χρόνια.
apoel aek

Ημιτελικοί Κυπέλλου σε Λεμεσό και Λάρνακα. Θα ακολουθήσουν ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Απόλλων Λεμεσού – Πάφος

Σημαντική νίκη για τον Απόλλωνα στο τοπικό ντέρμπι με την ΑΕ Λεμεσού. Επικράτησε δίκαια με 2-0. Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο. Παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ. Θέλει να κυνηγήσει το νταμπλ κάνοντας απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Πλήγμα η απώλεια του μέσου Βασιλείου. Η Πάφος έδειξε να έχει το μυαλό της στο σημερινό σπουδαίο ματς και παρότι προηγήθηκε τελικά ηττήθηκε με 2-1 από τη Νέα Σαλαμίνα. Απαντες ζουν και αναπνέουν για το σημερινό παιχνίδι. Ηδη αποτελεί υπέρβαση το ότι έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, αλλά η όρεξη άνοιξε για τα καλά. Ξεκάθαρο το προβάδισμα του Απόλλωνα, αλλά ο άσος κινείται σε αστεία επίπεδα και μην ξεχνάμε πως οι γηπεδούχοι έχουν το μυαλό τους και στη μάχη του τίτλου στο πρωτάθλημα. Θα το αφήσω στην τύχη του το ματς.

 

ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ

Η ΑΕΚ Λάρνακας έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αφιερώσει όλη την χρονιά στο Κύπελλο. Επαιξε με αλλαγές στον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος, αλλά έφτασε στο 1-1 κόντρα στην Ανόρθωση. Όλα τα λεφτά η σημερινή μάχη με τον ΑΠΟΕΛ. Θέλει να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Στο αντίστοιχο φετινό ματς πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ είχε επιβληθεί με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Μπαλταζάρ στον πάγκο πετάνε από νίκη σε νίκη. Καθάρισαν με 4-1 την Ομόνοιακαι βρίσκονται στο -2 από την κορυφή του πρωταθλήματος. Θέλουν το Κύπελλο, αλλά θα πρέπει να βρουν λύσεις στις σοβαρές απουσίες των Εφραίμ, Αλωνεύτη και Καρλάο. Δικαίως η ΑΕΚ δίνεται έστω και οριακά ως το φαβορί της αναμέτρησης. Ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να βρει ένα γκολ που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς. Ως εκ τούτου θα επιλέξω το αμφίσκορο, το οποίο έχουν φέρει οι δύο ομάδες ήδη δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα, όπου μοιράστηκαν τις νίκες με 3-1.

Σε ενδιαφέρει