Λάτσιο – Ρόμα: Η απογοητευμένη και η ενθουσιασμένη

Ο απόλυτος εφιάλτης για κάθε οπαδό της Λάτσιο, αφού η ομάδα τους αποκλείστηκε με κάζο από τη Σάλτσμπουργκ, τη στιγμή που η Ρόμα έκανε το θαύμα των θαυμάτων απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
Λάτσιο – Ρόμα: Η απογοητευμένη και η ενθουσιασμένη

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Ιταλίας ολοκληρώνεται με το ντέρμπι της Ρώμης, ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Ρόμα, σε μια χρονική συγκυρία που αποτελεί εφιάλτη για τους τιφόζι των «λατσιάλι».

Τα προγνωστικά μου

Λάτσιο – Ρόμα: Χ (3,30)

Ανάλυση

Μπορεί ανέκαθεν η Λάτσιο να είχε θέματα στην άμυνα, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το αγωνιστικό έκτρωμα που παρουσιάστηκε από το 56’ έως το 76’ στην Αυστρία με αντίπαλο τη Σάλτσμπουργκ. Υπενθυμίζουμε ότι είχε επικρατήσει στην Ιταλία 4 – 2, προηγήθηκε στην Αυστρία και στο 55’ με 0 – 1, αλλά κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να δεχθεί τέσσερα γκολ στο επόμενο εικοσάλεπτο. Απόλυτη κατάρρευση και καταστροφή, βλέποντας τη Σάλτσμπουργκ (όχι την… Μπαρτσελόνα) να κάνει ό,τι θέλει και εκείνη να μην δείχνει καν μια αντίδραση ή έστω λίγο σφυγμό. Δίκαιος αποκλεισμός, λοιπόν, στα προημιτελικά του Europa League, καθώς δεν της φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο ο κακός της εαυτός. Για το ιταλικό πρωτάθλημα, επικράτησε εκτός έδρας της Ουντινέζε με 2 – 1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Λάτσιο, Ρόμα και Ίντερ είναι πλέον στους 60 βαθμούς και μία εξ αυτών θα μείνει εκτός θέσεων Champions League. Μεγάλο όπλο των «λατσιάλι» είναι η επίθεσή τους. Αν βάλουν περισσότερα από τον αντίπαλό τους έχει καλώς, αλλιώς παθαίνει… Σάλτσμπουργκ.

Η Ρώμη χωρίζεται στη μέση για μια θέση στο ερχόμενο Champions League

Το ακόμα χειρότερο για τη Λάτσιο ήταν ότι η «αιώνια» αντίπαλος, Ρόμα, δύο μέρες νωρίτερα είχε κάνει το θαύμα των θαυμάτων, με μια ανατροπή που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια! Είχε χάσει 4 – 1 στο «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα, αλλά όχι μόνο κατάφερε να επικρατήσει 3 – 0 στον δεύτερο αγώνα, έκανε παράλληλα τους Καταλανούς να φαντάζουν μικρή ομάδα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε υποχρεώθηκε να μην κάνει ούτε μία σοβαρή ευκαιρία στον Άλισον, ενώ και ο Λιονέλ Μέσι κινήθηκε σε ρηχά νερά, αφού δεν φάνηκε καθόλου. Κι όλα αυτά, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Φιορεντίνα με 2 – 0 και σχετικά άνετα. Εν όψει του σημερινού αγώνα, είναι ερωτηματικό κατά πόσο έχουν μείνει ψυχικές δυνάμεις στο… ντεπόζιτο για έναν τέτοιο αγώνα. Στα τελευταία νέα των ομάδων, αμφίβολοι δίνονται οι Μανωλάς και Φλορέντσι (γρίπη και οι δύο), με τον πρώτο μάλλον να προλαβαίνει.

Πιθανές ενδεκάδες

Λάτσιο (3 – 5 – 2 )

Στρακόσα

Λουίς Φελίπε

Ντε Φράι

Ράντου

Μάρουσιτς

Παρόλο

Λούκας

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Λούλιτς

Φελίπε Άντερσον

Ιμόμπιλε

Ρόμα (3 – 4 – 2 – 1)

Άλισον

Φάτσιο

Μανωλάς

Ζουάν Ζέσους

Μπρούνο Πέρες

Στρόοτμαν

Ντε Ρόσι

Κολάροφ

Ουντέρ

Ναϊνγκολάν

Τζέκο

Εκτίμηση

Θα πήγαινα στη νίκη των γηπεδούχων, αφού ως «ματσάρισμα» δείχνουν ότι μπορούν να κοντράρουν τη Ρόμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι είχαν και ταξίδι, αλλά αγωνίστηκαν και δύο μέρες αργότερα σε σχέση με την αποψινή τους αντίπαλο με σταματούν. Από την άλλη, στη Ρόμα ακόμα δεν ξέρουμε 100% ποιοι θα παίξουν και υπολογίζω πάρα πολύ το ψυχολογικό άδειασμα, έπειτα από μια τέτοια ανατροπή όπως αυτή της Τρίτης. Οπότε πάω στη μέση, καθώς η ισοπαλία έχει να εμφανιστεί από το 2015 και κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό.

 

Σε ενδιαφέρει