Basket League: Κι ο νους τους ταξιδεύει

Χωρίς τον ηγέτη Χάρις στη σύνθεσή της και με το μυαλό των παικτών ξεκάθαρα στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Λάρισα τον μαχητικό Φάρο.
Basket League: Κι ο νους τους ταξιδεύει

Με τρεις οριακές αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 23η αγωνιστική της Basket league. Στο όριο αναμένεται να κριθεί η όγδοη θέση και η επιβίωση.

Ανάλυση

Κύμη – Ρέθυμνο

Η Κύμη έκανε πλάκα στον Αρη και επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη με 73-60. Από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της. Βλέπει πλέι οφ και μάλιστα ως έβδομη. Αναμφίβολα οι προσθήκες των Αμερικανών που έκανε μέσα στη σεζόν ανέβασαν το επίπεδο. Το Ρέθυμνο για ακόμα ένα ματς παρουσίασε σοβαρά αμυντικά προβλήματα χάνοντας με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό με 103-69. Λογική η ήττα, αλλά όχι και η συγκεκριμένη έκταση του σκορ για εντός έδρας παιχνίδι. Θα παλέψει με τον Κολοσσό κατά κύριο λόγο για την όγδοη θέση. Χρειάζεται ένα σημαντικό διπλό. Επειδή στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους Αμερικανούς είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο ανά πάσα στιγμή. Ξεκάθαρη επιλογή το over. Σταθερά πάνω από τους 75 εντός η Κύμη, την ώρα που το Ρέθυμνο επιτρέπει 83 στις εξόδους του. Βατό το line στους 156,5. Μπορούν να το ξεπεράσουν.

Τρίκαλα – Αρης

Μόνο το φιλότιμο έχει απομείνει τα Τρίκαλα. Δεδομένος ο υποβιβασμός, αλλά δεν λείπει η μαχητικότητα στους γηπεδούχους, που δεν συμπληρώνουν ούτε αποστολή. Άλλες ομάδες στη θέση τους θα είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Στην ήττες με 81-76 από τον Πανιώνιο έφτασαν πολύ κοντά στην έκπληξη. Προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος, βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές στη συνέχεια, αλλά μπόρεσαν να το κάνουν ντέρμπι. Ο Τακιανός παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους. Οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν πάνω από 30 λεπτά σε κάθε ματς. Δεν γίνεται αλλιώς. Το χειρότερο είναι ότι στα πιτς παραμένει ο σκόρερ Φιλντς. Το κλίμα στον Αρη είναι τραγικό. Ούτε η έλευση Αγγέλου έφερε μέρες χαράς. Είναι ξεκάθαρο πως οι προπονητές δεν φταίνε σε τίποτα για την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα σε διοικητικό επίπεδο. Η εντός έδρας ήττα από την Κύμη με 73-60 αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν τιμάει μια τόσο ιστορική ομάδα να παραμένει για τα καλά μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού. Ο Τσαϊρέλης είχε θέμα με το στομάχι του και πήγε στο νοσοκομείο. Εχασε προπονήσεις, αλλά θα παίξει. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Αθηναίου και Μπελ που έλειψαν στο προηγούμενα αφήνοντας τεράστια κενά. Φαβορί μεν ο Αρης λόγω φανέλας και κινήτρου, αλλά τα Τρίκαλα δεν πέφτουν αμαχητί. Πρόκληση ο άσος στους 8,5.

ΓΣΛ Φάρος – ΑΕΚ

Σε ένα πολύ οριακό σημείο βρίσκεται ο Φάρος, αφού απέχει μόλις μια νίκη από τον υποβιβασμό, αλλά και μία νίκη από τα πλέι οφ. Μάλιστα κερδίζοντας σήμερα την ΑΕΚ πιάνει τον Κολοσσό στην οχτάδα, με την ομάδα της Ρόδου να χάνει εύκολα εχθές από τον Παναθηναϊκό και να δείχνει ντεφορμέ. Στο 6-5 το εντός έδρας ρεκόρ του. Κάκιστη η εμφάνιση στην Αμαλιάδα μεσοβδόμαδα και βαριά ήττα από τον Κόροιβο με 73-55. Εχει το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τέλους από όλες τις ομάδες της τελευταίες πεντάδας. Στο σπίτι του κινήθηκε πάνω από τους 80 πόντους στα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς. Στην ΑΕΚ τελικά δεν είναι όλα ρόδινα. Μπορεί να προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ, αλλά η κάκιστη εμφάνιση και η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 81-72 έκαναν έξαλλο τον Σάκοτα. Κάκιστη η αμυντική συμπεριφορά των παικτών της Ενωσης. Χάθηκε οριστικά όπως δείχνουν τα πράγματα η τρίτη θέση, αφού υστερεί του ΠΑΟΚ κατά μιας νίκης, αλλά και την ισοβαθμίας. Παράλληλα βρίσκεται από πάνω και ο Προμηθέας. Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τη Μούρθια. Σοβαρές οι απουσίες των Χάρις και Βασιλόπουλου. Ο νους των παικτών της ΑΕΚ φαίνεται ξεκάθαρα πως ταξιδεύει στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνυπολογίζοντας τις απουσίες της Ενωσης και την ισχυρή έδρα του Φάρου θα επιλέξω τον άσο έχοντας και το χάντικαπ των 6,5 πόντων σύμμαχο.

Σε ενδιαφέρει