Λάτσιο – Σάλτσμπουργκ: Γιορτή στη Ρώμη

Την τιμητική του έχει απόψε ο Ινζάγκι, ο οποίος ευελπιστεί να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο βήμα προς τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
lazio salzburg

Πρώτος προημιτελικός στο Ολίμπικο της Ρώμης ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Σάλτσμπουργκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην Αυστρία. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.  

Τα προγνωστικά μου

Λάτσιο – Σάλτσμπουργκ: 1 (1.83)

Ανάλυση

Η Λάτσιο βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν, αφού μετά από πολλά χρόνια έχει την ευκαιρία να κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Δεν της έχει απομείνει και τίποτα άλλο στη φετινή σεζόν. Στο γήπεδο θα βρίσκονται περισσότεροι από 40.000 οπαδοί των Ρωμαίων, ενώ ο Ινζάγκι έχει τα γενέθλιά του και περιμένει το πολυπόθητο δώρο από τους παίκτες του. Ερχεται με φόρα από το 6-2 επί της Μπενεβέντο στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω με 2-1 στο πρώτο μέρος. Λείπει ο ακραίος Λουκάκου. Θα παραταχθεί με 3-5-2 και τον Λουίς Αλμπέρτο να κινείται λίγο πιο πίσω από τον φουνταριστό Ιμόμπιλε.

Η Σάλτσμπουργκ πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της. Βρίσκεται άνετα στην κορυφή του Αυστριακού πρωταθλήματος μετά και το πρόσφατο 2-0 επί της ΒΑΚ Πέλετς. Παράλληλα βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η υπέρβασή της δεν είναι όμως αυτή. Εχει καταφέρει κάτι συγκλονιστικό. Παραμένει αήττητη εδώ και 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις συμπληρώνοντας πλέον οχτώ ολόκληρους μήνες. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντόρτμουντ με 2-1 στη Βεστφαλία και 0-0 εντός έδρας. Απουσιάζουν Χουάνγκ και Γιαμπό. Θα παίξει με 4-4-2 και τους Νταμπούρ – Γκούλμπρατσεν να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Πιθανές ενδεκάδες

Λάτσιο (3-5-1-1)

Στρακόσα

Φελίπε

Φράι

Ράντου

Μπάστα

Λέιβα

Παρόλο

Μιλίνκοβιτς

Λούλιτς

Αλμπέρτο

Ιμόμπιλε

Σάλτσμπουργκ (4-4-2)

Βάλκε

Λάινερ

Ραμάλιο

Τσαρ

Ούλμερ

Χαϊνταρά

Σλάγκερ

Σαμασέσκου

Μπερίσα

Νταμπούρ

Γκούλμπρατσεν

Εκτίμηση

Ματσάρα στη Ρώμη. Γιορτή για τη Λάτσιο, τον Ινζάγκι και τον κόσμο της ομάδας. Εχει ξεχάσει πότε ηττήθηκε τελευταία φορά η Σάλτσμπουργκ. Κάποια στιγμή πρέπει να συμβεί αυτό. Ελπίζω αυτή η στιγμή να έφτασε απόψε. Θα πάω στον άσο.

Σε ενδιαφέρει