Α’ Ιταλίας: Αναμετρήσεις στη… σκιά του Αστόρι

Η δεύτερη από την τρίτη δόση της 27ης αγωνιστικής της Serie A διεξάγεται απόψε στην Ιταλία, αγώνες που δεν είχαν διεξαχθεί λόγω του τραγικού χαμού του Νταβίντε Αστόρι.
Α’ Ιταλίας:  Αναμετρήσεις στη… σκιά του Αστόρι

Τρεις αγώνες από την 27η αγωνιστική που είχαν αναβληθεί φυσιολογικά εξαιτίας του θανάτου του αρχηγού της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, διεξάγονται σήμερα στη Serie A. Αταλάντα – Σαμπντόρια, Ουντινέζε – Φιορεντίνα, Τζένοα – Κάλιαρι οι αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Αταλάντα – Σαμπντόρια

Το θέμα πλέον για την Αταλάντα τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι η ουσία και λιγότερο το θέαμα. Άλλωστε, το μάθημα που πήρε φέτος από την Ντόρτμουντ ήταν σκληρό, όταν στο δεύτερο ματς έπρεπε να είχε καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση, αλλά τελικά το πλήρωσε. Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων είχε φιλοδωρήσει με πέντε γκολ τη Βερόνα (0 – 5) και το Σάββατο χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε εντός της Ουντινέζε με 2 – 0. Το θέμα, λοιπόν, είναι κόντρα στη Σαμπντόρια να πάρει το τρίποντο και να εδραιωθεί στην 7η θέση που οδηγεί στο Europa League, καθώς με ενδεχόμενη νίκη, αφήνει εκτός διεκδίκησης τους Γενοβέζους. Σημαντική απώλεια ο Ίλιτσιτς.

Σε πολύ δύσκολο… φεγγάρι η Σαμπντόρια. Τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία, έχοντας δεχθεί μεταξύ άλλων, τέσσερα γκολ από την Κροτόνε (4 – 1) και πέντε (0 – 5) από την Ίντερ. Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα αυτό στην έδρα της Κιέβο με 2 – 1, έχοντας όμως ευκαιρίες να πάρει έστω το βαθμό. Βέβαια, το γεγονός ότι προηγήθηκε και δεν πήρε τίποτα, δεν την τιμά και ιδιαίτερα, αφού η Κιέβο δεν είναι δα και κανένα μεγαθήριο. Εκτός ο βασικός χαφ, Τορέιρα.

Χωρίς ιδιαίτερη αξία ο άσος στις αποδόσεις που κυκλοφορεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά με τα χάλια που έχει η Σαμπντόρια. Οι Γενοβέζοι λογικά σήμερα μένουν εκτός διεκδίκησης Europa και αυτό σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει λόγω της άμυνάς τους. Την ίδια ώρα η Αταλάντα δείχνει πολύ καλά αμυντικά. 2 – 3 γκολ ως το πιο συνηθισμένο εύρος τερμάτων.

Ουντινέζε – Φιορεντίνα

Από τη στιγμή που εξασφάλισε (ουσιαστικά) την παραμονή της στην κατηγορία είναι σαν να έχει πάει διακοπές. Επτά ματς χωρίς νίκη, τα έξι τελευταία έχουν συνοδευτεί από ήττα. Οι τέσσερις ήττες είναι με 2 – 0, οι άλλες δύο με 2 – 1. Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα, αλλά έχασε με 2 – 0, δεχόμενη το πρώτο γκολ στο 68’ και να καταρρέει. Στη διάθεση του Μάσιμο Όντο οι βασικοί Μπαράκ και Λαζάνια.

Δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος εντός Φιορεντίνα με τα αγωνιστικά από τη στιγμή που η επιστροφή στο Ούντινε, φέρνει στο μυαλό το τραγικό συμβάν με τον αιφνίδιο θάνατο του αρχηγού, Νταβίντε Αστόρι. Για ευνόητους λόγους, φυσικά, η αποστολή των «βιόλα» δεν έμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο, για να μείνουν και οι παίκτες όσο το δυνατόν ανεπηρέαστοι. Άγνωστο αν οι ποδοσφαιριστές μετά το ό,τι έχει συμβεί παίζουν και για τη μνήμη του συμπαίκτη τους, αλλά μετά το θάνατο του Αστόρι έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες, κόντρα σε Μπενεβέντο, Τορίνο, Κροτόνε. Εκτός οι Μπαντέλι και Τερό.

Κατά κανόνα η Ουντινέζε στην έδρα της σκοράρει. Η Φιορεντίνα μακριά από το σπίτι της δέχεται πάντα γκολ. Σε αποδεκτές αποδόσεις το G/G.

Τζένοα-Κάλιαρι

Μέχρι το 28’ είχε κόντρα στη Σπαλ δύο κερδισμένα πέναλτι, ένα εύστοχο και έναν παίκτη παραπάνω στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ε, ακόμα κι αυτό το ματς κατάφερε να μην το κερδίσει, αφού στο 60’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την Τζένοα να μην κάνει καμία σπουδαία ευκαιρία. Μέσα σε όλα αυτά και ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τη Σαμπντόρια, έχουν μαζευτεί απουσίες, αφού εκτός για διάφορους λόγους είναι οι Μπερτολάτσι, Τάαραμπ, Ίτζο, Βελόσο, Πάντεφ, Λάζοβιτς.

Μόνο για ένα ημίχρονο είχε ανταγωνιστική εικόνα στην έδρα της Τορίνο. Για την ακρίβεια για μία ώρα παιχνιδιού, αφού από το 61’ και μετά υπέστη πανωλεθρία δεχόμενη τέσσερα γκολ (4 – 0). Παραμένει σε πολύ δύσκολη βαθμολογική κατάσταση, αφού η διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι στους πέντε βαθμούς.

Από πού να πιαστεί κανείς; Η Τζένοα έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία της ματς, ενώ η Κάλιαρι έχει μία νίκη στα τελευταία πέντε. Σε κακή κατάσταση και οι δύο, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ένα σημείο θα πήγαινα με το Χ, αφού καμία από τις δύο δεν πείθει ότι μπορεί να νικήσει.

Σε ενδιαφέρει