Α’ Γαλλίας: Κρίσιμες μάχες για Ευρώπη και υποβιβασμό

Σήμερα διεξάγεται το κυρίως πιάτο της 31ης αγωνιστικής του Σαμπιονά.
Α’ Γαλλίας: Κρίσιμες μάχες για Ευρώπη και υποβιβασμό

Το μενού περιλαμβάνει 7 αναμετρήσεις η περισσότερες εκ των οποίων είναι εξαιρετικά αμφίρροπες και θα κρίνουν πολλά για την έξοδο στην Ευρώπη και τον υποβιβασμό.

Γκινγκάμπ – Μπορντό

Η Γκινγκάμπ φέτος έχει ρεκόρ 5-6-4 στην έδρα της και κόντρα στη Μπορντό θα παλέψει για τη νίκη για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν με 4-3-3 με τους Μπριάντ, Κοκό και Γκρενιέ στην επίθεση. Εξάλλου και οι Γιρονδίνοι του Γκουστάβο Πογέτ θα παραταχθούν με το ίδιο σύστημα και τους Λαμπορντέ, Ντε πρεβίλ και Μάλκομ στην γραμμή κρούσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπορντό διατηρεί καλή παράδοση όταν αγωνίζεται κόντρα στη Γκινγκάμπ και μπορεί να την διατηρήσει : Χ2.

Καέν – Μονπελιέ

Βάλσαμο ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος για την Καέν, αφού ήταν σε αγωνιστική πτώση με αποτέλεσμα τώρα να χρειάζεται βαθμούς για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Από την άλλη η Μονπελιέ παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία και στη Βρετάνη θα παίξει με 3-4-2-1 και τον Τζιοβάνι Σίο στην κορυφή της επίθεσης. Απουσιάζει μόνο ο τιμωρημένος Μέντες για τη Μονπελιέ, ενώ οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Κριβεγί και Ντα Σίλβα. Σ΄αυτήν την αναμέτρηση ποντάρουμε στην ανασύνταξη της Καέν κατά τη διακοπή αλλά και στο κίνητρο που έχει λόγου του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί στη συνέχεια. Οπότε 1 DNB.  

Λιλ – Αμιάν

«Εξάποντο» ντέρμπι στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της εισβολής φιλάθλων της Λιλ στον αγωνιστικό χώρο στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Η πίεση στους γηπεδούχους είναι τεράστια και η νίκη είναι απαραίτητη. Από την άλλη η Αμιάν που βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Οι εκτός έδρας επιδόσεις της Αμιάν ωστόσο δεν είναι πειστικές φέτος γεγονός που με οδηγεί να επιλέξω τη νίκη της Λιλ σε αυτό τον αγώνα: 1.

Ναντ  -Σεντ Ετιέν

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει τη Ναντ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Εμιλιάνο Σάλα στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη μεριά οι Στεφανουά έχουν καλή πρόσφατη παράδοση κόντρα στα «καναρίνια», ενώ παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 7 ματς. Πολύ ισορροπημένο ζευγάρι και ως εκ τούτου θα στηρίξω την ισοπαλία: Χ.

 

Στρασβούργο – Μετς

Το Στρασβούργο βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κόντρα στην ουραγό Μετς «καίγεται» για τη νίκη. Βέβαια και η Μετς δείχνει ότι παλεύει όλες τα παιχνίδια προκειμένου να διεκδικήσεις τις όποιες πιθανότητες για τα πλέι άουτ. Πρόκειται για δύο ομάδες που φέτος παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο οπότε η πρόταση για το εν λόγω ματς είναι OVER 2,5.

Τρουά – Νις

Η Τρουά θέλει πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Νις από την άλλη χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με σύστημα 4-2-3-1 και τον Νιάν στην επίθεση. Η ομάδα της Νίκαιας θα παίξει με το κλασικό 4-3-3 με τους Μπαλοτέλι, Αλασάνε Πλεα και Μαξιμίν. Καλή επιλογή αποτελεί το G/G σε αυτή την  αναμέτρηση.

Λυών – Τουλούζ

Η σούπερ φορμαρισμένη – τουλάχιστον πριν από τη διακοπή – Λυών υποδέχεται την Τουλούζ, η οποία μάχεται να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Μαριάνο Ντίαζ και Φεκίρ, ωστόσο και πάλι αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η Τουλούζ δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Ντελόρ, αλλά και τους τραυματίες, Γιάγκο και Μπότιγκερ. Περιμένουμε τις δύο ομάδες να να δώσουν όλα και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα: OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει