Γιουβέντους – Μίλαν: Ντέρμπι με τα… όλα του

Μεγάλη μάχη στο Τορίνο που μπορεί να κρίνει πολλά και για τις δύο ομάδες.
Γιουβέντους – Μίλαν: Ντέρμπι με τα… όλα του

Το μεγάλο ντέρμπι Γιουβέντους – Μίλαν είναι το ματς που σίγουρα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Serie A. Είναι το πρώτο ντέρμπι μετά από χρόνια που και οι δύο ομάδες “καίγονται” για τους βαθμούς, οπότε αυτό δίνει ακόμα πιο συναρπαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Από τη μία μεριά η “μεγάλη κυρία” που θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή και από την άλλη οι “ροσονέρι” που επιθυμούν να διακαώς να προλάβουν την τετράδα και την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα προγνωστικά μου

Γιουβέντους – Μίλαν : 2 DNB (4,30)

Ανάλυση

Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΣΠΑΛ εκτός έδρα την περασμένη αγωνιστική η Γιουβέντους, μένοντας στο 0-0! Με αυτό το… στραβοπάτημα, έδωσε την ευκαιρία στη Νάπολι να φέρει τη διαφορά στο -2 και πλέον το πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Παράλληλα, η “μεγάλη κυρία” έβαλε τέλος στο σερί των 12 συνεχόμενων νικών, το οποίο βασίστηκε κυρίως στην καλή της άμυνα, η οποία έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα στα τελευταία 16 ματς. Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως “καυτή” για την ομάδα του Αλέγκρι, καθώς μετά το ντέρμπι με τη Μίλαν σειρά έχει η Ρεάλ, την οποία θα υποδεχτεί την Τρίτη για το πρώτο ματς των “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο έμπειρος κόουτς, τώρα, προσπαθεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του στο αποψινό παιχνίδι, αφού σε περίπτωση που η Νάπολι έχει κερδίσει νωρίτερα, τότε η Γιούβε θα βρίσκεται στο -1. Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι ο φορ Μάντζουκιτς, ο χαφ Άλεξ Σάντρο και ο μακροχρόνια απών εξτρέμ Μπερναντέσκι. Επιστρέφουν ο στόπερ Κιελίνι, ο χαφ Κεντίρα και ο εξτρέμ Κουαδράδο. Ντάγκλας Κόστα, Ιγουαΐν και Ντιμπάλα θα ξεκινήσουν κανονικά στην επίθεση των γηπεδούχων.

 

Aπό τη μεριά της, η Μίλαν κατάφερε να επικρατήσει πολύ δύσκολα με 3-2 επί της Κιέβο την περασμένη αγωνιστική και διατηρήθηκε σε τροχιά τετράδας. Το σερί των “ροσονέρι” έφτασε στο 8-1-0 και πλέον έχουν και την απαραίτητη ψυχολογία για τους δύο “τελικούς” με Γιουβέντους απόψε και Ίντερ την Τετάρτη, ματς που αναμένεται να κρίνουν όλη τη σεζόν τους. Ο κόουτς Γκατούζο ξεκαθάρισε πως η ομάδα του για να τα καταφέρει απόψε χρειάζεται να είναι αλάνθαστη και να πιστέψει από την αρχή στη νίκη. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι μπακ-χαφ Αμπάτε και Κόντι, ενώ επιστρέφουν ο στόπερ Ρομανιόλι και ο μπακ Καλάμπρια. Τη θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικούν Αντρέ Σίλβα και Κουτρόνε, με τους Σούσο και Τσαλχάνογλου να ξεκινούν στα φτερά.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4-3-3)

Μπουφόν
Λιχτστάινερ
Μπενατία
Κιελίνι
Ασαμόα
Κεντίρα
Πιάνιτς
Ματουιντί
Ντάγκλας Κόστα
Ιγουαΐν
Ντιμπάλα

Μίλαν (4-3-3)

Τζ. Ντοναρούμα
Καλάμπρια
Μπονούτσι
Ρομανιόλι
Ροντρίγκες
Κεσί
Μπίγλια
Μποναβεντούρα
Σούσο
Αντρέ Σίλβα (ή Κουτρόνε)
Τσαλχάνογλου

Εκτίμηση

Με τη σημασία που έχει το αποψινό ματς δε θα περίμενα να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις. Το διπλό δίνεται λίγο παραπάνω από 7,00 και με την Γιουβέντους να έχει μπροστά της και τη Ρεάλ, η κόντρα της αξίζει. 2 DNB

Σε ενδιαφέρει