Α’ Ισπανίας: Kανένα κίνητρο για τη Ρεάλ

Όλο το βάρος πέφτει στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη "βασίλισσα", η οποία πάει με μισή ομάδα στη Λας Πάλμας που καίγεται για βαθμούς.
Α’ Ισπανίας: Kανένα κίνητρο για τη Ρεάλ

Mε τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 30η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Εκτός από το ντέρμπι Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα, ξεχωρίζει το ματς Μπιλμπάο – Θέλτα, ενώ η Ρεάλ πάει χωρίς πολλούς βασικούς στη Λας Πάλμας. Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση Χιρόνα – Λεβάντε.

Ανάλυση

Χιρόνα – Λεβάντε

Το προσπάθησε όσο μπορούσε μέσα στο «Μπερναμπέου» την περασμένη αγωνιστική η Χιρόνα, κατάφερε να σκοράρει μάλιστα τρεις φορές, όμως τελικά δεν απέφυγε την ήττα από τη Ρεάλ με το εντυπωσιακό 6-3! Η νεοφώτιστη βρίσκεται στην έβδομη θέση που εξαργυρώνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και πλέον είναι ο στόχος που θα κυνηγήσει μέχρι και το τέλος. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο χαφ Μοχίκα, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού παρέμεινε ο φορ Ολούγκα. Αντιθέτως, επιστρέφει ο γκολκίπερ Μπόνο. Από τη μεριά της, η Λεβάντε νίκησε την Εϊμπάρ με 2-1 εντός έδρας πριν τη διακοπή και έκανε το 2/2 με τον Πάκο Λόπεθ στον πάγκο της. Με αυτό το μικρό σερί ανέβηκε στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού και… ανάσανε για τα καλά. Σήμερα, οι φιλοξενούμενοι πάνε στην Καταλωνία με σκοπό να συνεχίσουν το σερί ή τουλάχιστον να μη χάσουν. Πίσω θα μείνουν ο μπακ Λούνα και Τόνιο, οι μέσοι Ροτσίνα, Λούκιτς και Ντουκουρέ, οι γκολκίπερ Ραούλ Φερνάντεθ και Κόκε Ρουίθ και ο φορ Πατσίνι. Η Χιρόνα δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί μετά τη συντριβή από τη Ρεάλ, ενώ η Λεβάντε θα παίζει από εδώ και πέρα με ψυχή. Η κόντρα του άσου έχει νόημα. Χ2

Μπιλμπάο – Θέλτα

Είχε δύσκολο έργο στην έδρα της Μπαρτσελόνα την περασμένη αγωνιστική η Μπιλμπάο, η οποία ηττήθηκε μόνο με 2-0, καθώς η αντίπαλός της έχασε πολλές ευκαιρίες για πολλά περισσότερα γκολ. Πλέον, η ομάδα του Θιγάντα βρίσκεται στο -8 από την έβδομη θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και σήμερα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο στόπερ Γεράι και ο χαφ Ρίκο, ενώ επέστρεψε ο εξτρέμ Μουνιαΐν. Από την άλλη μεριά, η Θέλτα δεν κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στη Μάλαγα εντός έδρας, μένοντας στο 0-0. Όπως και να ΄χει παραμένει μέσα στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής εξόδου, αφού υπολείπεται μόλις τέσσερις βαθμούς από την έβδομη θέση. Τραυματίας είναι ο γκολκίπερ Ρουμπέν Μπλάνκο, ενώ επιστρέφει στη δράση ο μέσος Βας. Αν παίζαμε με δεδομένα παλαιότερων χρόνων, σίγουρα ο άσος θα ήταν το πιο δυνατό σημείο της ημέρας. Φέτος, η Μπιλμπάο δεν είναι φόβητρο στην έδρα της και το ματς είναι κρίσιμο και για τις δύο. NO BET

Λας Πάλμας – Ρεάλ

Σπουδαίο βαθμό μέσα στο «Ριαθόρ» κόντρα στη Λα Κορούνια (1-1) πήρε την προηγούμενη αγωνιστική η Λας Πάλμας και πλέον ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της. Της τα… χάλασε η αγωνιστική ανάταση της Λεβάντε, όμως οι έξι βαθμοί που τις χωρίζουν δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Και σήμερα οι “νησιώτες” είναι αναγκασμένοι να παλέψουν για το καλύτερο και σε αυτήν την προσπάθεια δε θα είναι διαθέσιμοι οι χαφ Ετεμπό, ο στόπερ μπίγας και ο φορ Εμενίκε, ενώ επιστρέφει ο στόπερ Γκάλβεθ. Από τη μεριά της, η Ρεάλ προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-3 επί της Χιρόνα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ! Η ομάδα του Ζιντάν έχει εξασφαλίσει τη θέση της στην τετράδα και ρίχνει όλο το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την ερχόμενη Τρίτη θα πάει στο Τορίνο για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους στον πρώτο προημιτελικό. Οπότε, ο Γάλλος τεχνικός δεν έχει κανένα κόλλημα να πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στο σημερινό ματς. Έτσι, εκτός αποστολής έμειναν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κρόος, Ίσκο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Θεμπάγιος και ο τιμωρημένος Καρβαχάλ, ενώ ίσως μείνουν στον πάγκο οι Κέιλορ Νάβας, Κασεμίρο και Μόντριτς. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον πάει η Ρεάλ και με μισή ομάδα, την ώρα που η Λας Πάλμας θέλει να πάρει οτιδήποτε από το ματς.

Σε ενδιαφέρει