Ευρωλίγκα: Τελευταίο χαρτί στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη παίζοντας ουσιαστικά τα ρέστα του όσον αφορά την πολυπόθητη τέταρτη θέση.
real pao

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει απόψε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Δεσπόζει η ματσάρα της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό. Αμφίβολος ο Ντόνσιτς στους Μαδριλένους , λείπει ο Παππάς από τους «πράσινους».

Κίμκι – Μιλάνο

Δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπασκόνια και μοιραία ηττήθηκε με 87-77 η Κίμκι. Διπρόσωπη ως τώρα, αφού στην έδρα της γιγαντώνεται, αλλά μακριά από αυτή υπάρχει θέμα. Το χειρότερη είναι ότι στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 26-12, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Παίζει πολύ με το τρίποντο, αλλά αυτό φέρνει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στη VTB επανήλθε στις νίκες επικρατώντας με 82-79 της Νίζνι. Η Μιλάνο με ρεκόρ 8-16 δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Τουλάχιστον κατάφερε να κερδίσει την Εφές με 77-64 και απέδειξε πως αξίζει κάτι καλύτερο από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση με 86 πόντους κατά μέσο όρο. Εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρωτάθλημα και περίπατος επί της Σάσαρι με 116-93. Της μπήκαν πραγματικά όλα. Γεννούσαν και τα… κοκόρια. Το κίνητρο και η έδρα δίνουν το προβάδισμα στην Κίμκι, αλλά από την στιγμή που εξοικειώθηκε η Μιλάνο με τον αποκλεισμό αποδίδει πολύ απελευθερωμένα και αυτό την κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Λογικά κερδίζουν οι Ρώσοι, αλλά θα ρισκάρω στο διπλό στους 11,5 πόντους.

 

Εφές – Μακάμπι Τ.Α.

Στο 6-18 το ρεκόρ της Εφές και αναμφίβολα αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη της φετινής Ευρωλίγκα. Δικαίως βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας μετά και το εύκολο εις βάρος της 77-64 από τη Μιλάνο στην Ιταλία. Θετικό το γεγονός ότι ο Γουίμς στο ντεμπούτο του πέτυχε 19 πόντους. Επιτρέπει 83 πόντους κατά μέσο όρο. Σταθερά στις χειρότερες άμυνες της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα επικράτησε της Μπουγιουκσεχίρ εκτός έδρας με 77-65=4 και τον Γουίμς να σκοράρει μια 25αρα στο νερό. Η Μακάμπι βρίσκεται οριακά εντός οχτάδας και δείχνει ότι θα παλέψει γι’ αυτή κατά κύριο λόγο με την Μπασκόνια. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την ΤΣΣΚΑ χάνοντας δίκαια με 93-73. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση είχαν περισσότερους από 165 πόντους συνολικά. Μόνο μία νίκη έχει στις οχτώ τελευταίες εξόδους της. Ηττα-σοκ στο πρωτάθλημα από την Ιρόνι εντός έδρας με 85.76. Το κίνητρο το έχουν οι Ισραηλινοί, αλλά η Εφές στην έδρα της δεν χαρίζεται πουθενά και μετράει τρεις διαδοχικές νίκες εις βάρος τους. Εχοντας δίπλα της και 3,5 πόντους θα επιλέξω τον άσο.

Βαλένθια – Μπασκόνια

Η Βαλένθια έχει ρεκόρ 9-15 και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λίγες, αλλά υπαρκτές. Χρειάζεται απαραιτήτως ένα νικηφόρο σερί. Εύκολα την Μπάμπεργκ με 86-70. Λόγω των απουσιών δεν μπορεί να βρει ένα σταθερό αγωνιστικό προφίλ και αυτή την περίοδο προσπαθεί να φορτσάρει περισσότερο στην Ευρωλίγκα αφήνοντας το πρωτάθλημα λίγο πίσω. Ετσι ήρθε η ήττα από την Γκραν Κανάρια με 87-78 στην ACB. Οι επιστροφές των Βίβες και Γουίλιαμς δίνουν δύο σημαντικές λύσεις και μεγαλώνουν το βάθος. Παραμένουν στα πιτς Βαν Ρόσομ και Ντιό. Η Μπασκόνια έχει ρεκόρ 11-13 και μάχεται κατά κύριο λόγο με τη Μακάμπι για την οχτάδα. Αν ηττηθεί απόψε βάζει στο κόλπο τόσο τη Βαλένθια, όσο και τη Μάλαγα. Δεν θέλει με τίποτα να ανοίξει αυτή τον δρόμο για τις συμπατριώτισσες. Σημαντική νίκη επί της Κίμκι με 87-77. Ακολούθησε ο περίπατος στη Σαραγόσα για το πρωτάθλημα με 98-74. Τα 5 τελευταία παιχνίδια της σημείωσαν over 163,5. Μόνο μία νίκη στις έξι τελευταίες εξόδους της επιτρέποντας κάτι λιγότερο από 84 πόντους. Παρότι το διπλό δέχεται πιέσεις η Βαλένθια στην έδρα της ανεβαίνει επίπεδο και παράλληλα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση. Εχοντας δίπλα της και 2,5 πόντους θα ρισκάρω στον άσο.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός

Εντός έδρας ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ με 86-83 και μεγάλο πισωγύρισμα για τη Ρεάλ. Το ρεκόρ της στο 14-10 και πλέον βρέθηκε εκτός πρώτης τετράδας. Δεν έχει περιθώρια ήττας. Στο πρωτάθλημα καθάρισε την Μπούργος εύκολα με 96-81 και συνεχίζει ακάθεκτη με 19 νίκες σε 21 αγωνιστικές. Ένα πρόβλημα στον μηρό μετατρέπει τον καταπληκτικό Ντόνσιτς σε αμφίβολο απόψε, με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Λείπουν καιρό Γιουλ και Κούζμιτς. Αποχώρησε ο Ματσιούλις έπειτα από εισήγηση του Λάσο, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει απόψε με οδηγό την οριακή νίκη του κόντρα στους Μαδριλένους στον πρώτο γύρο με 82-80. Οι κολλητές ήττες από Κίμκι και Ολυμπιακό έριξαν την ψυχολογία. Ακόμα δεν έχει κερδίσει στην Ευρώπη από τη μέρα που αποκτήθηκαν Τζέιμς και Πέιν. Νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα με 108-91. Τρομερά ποσοστά από το τρίποντο. Σε 15 συγκρούσεις με τη Ρεάλ μετράει 8 νίκες. Ο Παππάς ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει να κάνει μεγάλα αρνητικά σερί φέτος και περιμένω να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ και να την βγάλει το λάδι. Εξάλλου, μόνο με το διπλό θα επιστρέψει στο κόλπο της τετράδας, αλλιώς μένει εκτός του συγκεκριμένου στόχου. Σίγουρα η συμμετοχή του Ντόνσιτς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς, αλλά ακόμα και με αυτόν θα επιλέξω το διπλό στους 6,5 πόντους.

Σε ενδιαφέρει