Νοκ άουτ αναμετρήσεις στους «8» του Κυπέλλου Γαλλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι,.
Σαμπλί – Στρασβούργο
Μία μικρή πόλη 10.000 κατοίκων είναι η Σαμπλί, που βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία και σήμερα δίνει το ματς της χρονιάς. Από τα αζήτητα των ερασιτεχνικών κατηγοριών βρέθηκε το 2014 στη Γ’ Γαλλίας. Το Κύπελλο παραδοσιακά αποτελεί διακαή πόθο. Μπορεί να μην έχει βλέψεις κατάκτησης, αλλά βρίσκει μέσω αυτού λίγη λάμψη. Πέρσι πήρε 3-3 από τη Μονακό, αλλά αποκλείστηκε στην παράταση. Ο Λοζί κάθεται στον πάγκο της εδώ και 17 χρόνια. Στο πρωτάθλημα παραμένει μπλεγμένη στη μάχη του υποβιβασμού. Μεγαλύτερο όνομα που έχει αποκλείσει φέτος στο Κύπελλο είναι η Σατορού. Το ματς δεν θα διεξαχθεί στη φυσική της έδρα, αλλά στο Μπρισόν της πόλης Μποβέ. Το Στρασβούργο διαθέτει σαφέστατα ανώτερο σύνολο και αγωνίζεται στο Σαμπιονά με το σπαθί της. Η παραμονή καίει τους πάντες, αλλά δεν θα αφήσει το Κύπελλο στη μοίρα του. Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε τη Λιλ με 2-1 και την Γκρενόμπλ με 3-0. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόλλησε στο 0-0 με τη Μονπελιέ. Ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Λιενάρ θα ξεκουραστεί απόψε, ενώ δεν υπολογίζεται ο φορ Ντα κόστα. Περίεργο ματς. Ανώτερο το Στρασβούργο, αλλά ασχολείται περισσότερο με το Σαμπιονά, ενώ εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς του. Μπορεί να κάτσει οπουδήποτε η μπίλια.
Παρί – Μαρσέιγ
Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η Παρί καθάρισε τη Μαρσέιγ με 3-0 στο Σαμπιονά και συνεχίζει να οδεύει ολοταχώς προς τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Πραγματικά δεν έχει αντίπαλο στη Γαλλία και απόψε θέλει να πετύχει ένα ανάλογο αποτέλεσμα και πάλι κόντρα στους Μασσαλούς. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός ο ηγέτης Νεϊμάρ, που θα λείψει για ενάμισι μήνα περίπου. Μεταξύ άλλων θα χάσει και τη μεγάλη ρεβάνς με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα απουσιάζουν Αλβες και Μαρκίνιος. Κάτω από τα δοκάρια στα ματς Κυπέλλου παίζει ο Τραπ. Τα 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της ήταν over. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε τη Σοσό με 4-1 εκτός έδρας. Η Μαρσέιγ μάχεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν θα έλεγε όχι στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Παρί και σήμερα θα ψάξει την άτυπη ρεβάνς. Συμπλήρωσε τέσσερα σερί no goal. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου κέρδισε την Μπουργκ εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 9-0 (τρία γκολ ο Μήτρογλου). Είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να κερδίσει σε τρεις μέρες δύο φορές εύκολα την ίδια αντίπαλο. Ακόμα κι αν αυτή είναι η Παρί. Παράλληλα οι γηπεδούχοι θα έχουν απουσίες απόψε και σίγουρα δεν θέλουν περισσότερους τραυματισμούς. Θα ρισκάρω στο διπλό με το χάντικαπ του +2 υπέρ της Μαρσέιγ.