ΤΣΣΚΑ Μ. – Ερυθρός Αστέρας: Για την πρόκριση στους -15 C!

Σε... πολικές συνθήκες θα προσπαθήσουν και οι δύο ομάδες να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
csca red star

H TΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται απόψε τον Ερυθρό Αστέρα για τη ρεβάνς της φάσης των “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο ματς, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και σήμερα θα κυνηγήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση στους -15 C. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση ίδιου σκορ θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας : Χ2 (2,18)

Aνάλυση

Φανερά επηρεασμένες από τη χειμερινή διακοπή παρουσίαστηκαν και οι δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι και έτσι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Το 0-0 δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως τα πάντα μπορούν να γίνουν απόψε στην παγωμένη Μόσχα (-15 C). To πρωτάθλημα Ρωσίας ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου, οπότε τα μοναδικά επίσημα ματς που θα δώσουν οι Ρώσοι μέχρι τότε θα είναι αυτά με τον Ερυθρό Αστέρα. Εντός έδρας, η ομάδα του Γκονχαρένκο δεν πατάει καλά φέτος και γι’ αυτόν το λόγο βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Μοναδική απώλεια για τους γηπεδούχους αποτελεί ο χαφ Γκολοβίν, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Βιτίνιο και Μούσα θα αποτέλέσουν το επιθετικό δίδυμο στο 5-3-2 του Γκονχαρένκο.

 

Aπό την άλλη μεριά, ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Σερβίας, επικρατώντας πολύ άνετα εντός εδρας με 3-0 επί Γιαβόρ Ιβάντζικα με 3-0. Μέχρι το 29’ οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει ήδη δύο γκολ, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι, και απλά στο 71′ έγραψαν το τελικό σκορ. Στο πρώτο ματς, η ομάδα του Μιλάνοβιτς δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε σήμερα το προβάδισμα και έτσι είναι υποχρεωμένη να το κάνει σήμερα σε ένα γήπεδο που θα επικρατούν… πολικές συνθήκες. Στα θετικά για τους φιλοξενούμενους είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Μιλάνοβιτς θα παρατάξει την πιο δυνατή του ενδεκάδα. Ο Πέσιτς θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ράντονιτς και Μπεν στα άκρα και τον Κρστίτσιτς να μοιράζει παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5-3-2)

Ακινφέεβ
Κουτσάεβ
Ιγκνασέβιτς
Β. Μπερεζούτσκι
Βάσιν
Φερνάντες
Βέρνμπλουμ
Νάτχο
Τζαγκόεβ
Βιτίνιο
Μούσα

Ερυθρός Αστέρας (4-2-3-1)

Μπόριαν
Στοΐκοβιτς
Σάβιτς
Λε Ταλέκ
Ρόντιτς
Ντόναλντ
Γιόβιτσιτς
Ράντονιτς
Κρστίτσιτς
Μπεν
Πέσιτς

Eκτίμηση

Θεωρητικά στη Μόσχα φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ, όμως η εικόνα της στο πρωτάθλημα -έστω κι αν έχει περάσει καιρός- στα εντός δεν ήταν καθόλου καλή. Ο Ερυθρός Αστέρας θα τα δώσει όλα να πετύχει τουλάχιστον το γκολ που χρειάζεται για να περάσει στην επόμενη φάση. Κοντάρουμε τον ήδη χαμηλό άσο. Χ2

Σε ενδιαφέρει