Α’ Γαλλίας: «Χτύπησε» φόρμα η Μπορντό

Με φόρα από τις τέσσερις κολλητές νίκες πάει η Μπορντό στη Μασσαλία για το οριακό ματς με τη Μαρσέιγ. Από ευρωπαϊκό ματς προέρχονται οι Μασσαλοί, αλλά και οι Νις και Λυών στα υπόλοιπα ματς της ημέρας.
LYON LILLE

Με τρία πολύ οριακά παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 26η αγωνιστική του Σαμπιονά σε Νίκαια, Λιλ και Μασσαλία.

Ανάλυση

Νις – Ναντ

Η Νις βρίσκεται σε κάθετη πτώση το τελευταίο διάστημα μετρώντας τρεις κολλητές ήττες με πιο πρόσφατο το 3-2 από την Nτιζόν. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε με 3-2 εντός από τη Λοκομοτίβ Μόσχας συνεχίζοντας να προβληματίζει. Πάμπολλα τα λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι. Ξεκάθαρα πιο κουρασμένη από τη Ναντ, που σαφέστατα είναι πιο ισορροπημένη ομάδα. Βέβαια, προσφάτως έχει ξεφύγει λίγο από τη συνταγή Ρανιέρι και αυτό δεν βγαίνει σε καλό. Ηττα με 3-2 από την Καέν και ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Λιλ. Τρία σερί over για τους φιλοξενούμενους, που βρίσκουν δίχτυα εδώ και οχτώ εξόδους. Οι επιστροφές των αμυντικών Παλουά και Κάρλος δένουν τα μετόπισθεν και αυξάνουν τις πιθανότητες της Ναντ για θετικό αποτέλεσμα. Προσωπικά είμαι με το Χ2.

 

Λιλ – Λυών

Η Λιλ δέχτηκε για έκτο σερί αγώνα γκολ και δικαίως έμεινε στο 2-2 με τη Ναντ. Κρίνεται θετικό το τελικό αποτέλεσμα στη μάχη που δίνει για να ξεφύγει το συντομότερο δυνατό από την ουρά της βαθμολογίας. Τρία σερί over. Σύμμαχος η πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Λυών με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στα εννιά πιο πρόσφατα εντός. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να πέσει στην τέταρτη θέση. Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να βάλει τέλος στο σερί των τριών ηττών. Αντέδρασε μεσοβδόμαδα στο Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας με πολύ πειστική εμφάνιση 3-1 τη Βιγιαρεάλ. Η εστία της παραβιάζεται εδώ και πέντε αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Σαφέστατα η κόπωση είναι μεγαλύτερη από αυτή της Λιλ, αλλά η επίθεσή της αποτελεί εγγύηση μακριά από το σπίτι της και είναι η καλύτερη στο Σαμπιονά με 31 γκολ. Μάλιστα στις 13 φετινές της εξόδους έχει φέρει 10 over και απόψε περιμένω να διευρύνει το σερί της. Για να ανεβάσω ακόμα περισσότερο την απόδοση θα κολλήσω δίπλα και το goal/goal.

Μαρσέιγ – Μπορντό

Η Μαρσέιγ συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση και να πετάει από ροντέο σε ροντέο. Στην τελευταία τριάδα αγώνων της έφερε 2-2 με τη Μονακό, 6-3 με τη Μετς και 2-2 στην έδρα της Σεντ Ετιέν την περασμένη αγωνιστική. Το αγωνιστικό της ταβάνι φτάνει μέχρι τη δεύτερη θέση. Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεσοβδόμαδα έκανε πλάκα στην Μπράγκα επικρατώντας με 3-0 στο Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο με θαύμα θα χαθεί η πρόκριση. Παραμένει εκτός ο κίπερ Ματαντά. Η Μπορντό κέρδισε δύσκολα την Αμιάν με 3-2 φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές νίκες. Πλέον ελπίζει βάσιμα στην έξοδο στο Γιουρόπα, κάτι που πριν λίγο καιρό φάνταζε ουτοπικό. Από τη μέρα που ανέλαβε ο Πογέτ είναι ξεκάθαρη η αγωνιστική και ψυχολογική της άνοδος. Στη Μασσαλία δεν έχει χαμογελάσει τα εννιά τελευταία χρόνια μετρώντας 4 ήττες και 5 ισοπαλίες. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 πέρσι και πρόπερσι στο Βελοντρόμ. Σήμερα περιμένω σαφέστατα πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά τα πολλά γκολ κινούνται σε υποψιασμένα χαμηλές αποδόσεις.

Σε ενδιαφέρει