Ευρωλίγκα: Στο… φιλόξενο Βελιγράδι

Οριακή δοκιμασία για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να είναι αδελφοποιημένοι και την παράδοση ξεκάθαρα υπέρ του.
erithrosasteras osfp

Με πέντε σπουδαίες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 20η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα σε Μόσχα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Βαλένθια και Μιλάνο.

Ανάλυση

ΤΣΣΚΑ – Μπάμπεργκ

Όχι μόνο οδηγεί ολομόναχη πλέον την κούρσα της Ευρωλίγκας η ΤΣΣΚΑ, αλλά έχει αποσπαστεί κατά δύο νίκες από τους διώκτες της και δεν έχει το παραμικρό άγχος. Μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού με 75-70. Πρώτη ομάδα που κατάφερε να αλώσει το ΟΑΚΑ. Κομβικός ο Ροντρίγκεθ στα κρίσιμα σημεία. Στην έδρα της έχει ρεκόρ 8-1 σκοράροντας 94 πόντους κατά μέσο όρο. Στη VTB καθάρισε τη Νίζνι με 97-80. Καταπληκτική παράδοση κόντρα στην Μπάμπεργκ με 14 νίκες και μόλις 1 ήττα. Οι Γερμανοί φέτος παρουσιάζουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και έρχονται αρκετά κουρασμένοι στη Μόσχα από το εις βάρος τους 81-66 στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπάρτσα, αλλά και το 101-97 στην παράταση από την Μπάγερν στο Μόναχο για το πρωτάθλημα. Πολύ δύσκολά θα βάλουν φρένο στην ξεκάθαρα ανώτερη ΤΣΣΚΑ, από την οποία ηττήθηκαν στο πρώτο γύρο με 92-76. Αν έχουν κέφια οι Ρώσοι φτάνουν εύκολα στο +15. Δεν θα το ρισκάρω όμως φοβούμενος την χαλάρωσή τους στο φινάλε.

 

 

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Φενέρ ως τώρα αποδίδει καλύτερα μακριά από την Πόλη. Έχει ρεκόρ 6-3 στο σπίτι της και 7-3 εκτός. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερες ομάδες εκτός έδρας. Εντός προβληματίζει παρουσιάζοντας αρκετά νεκρά διαστήματα. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή μετρώντας πετά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις μετά και το 89-84 στην έδρα της Εφές για την Ευρωλίγκα. Σημαντικό το ότι δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος και θα είναι ξεκούραστη σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που όχι μόνο έπαιξε, αλλά ηττήθηκε μάλιστα στην Ανδόρα με 102-92 για την ACB. Ακόμα μία φορά έπαιξε άμυνα με τα μάτια. Ο Αλόνσο πολλές φορές σηκώνει τα χέρια ψηλά με το παθητικό παιχνίδι των παικτών του στο αμυντικό κομμάτι. Πάντως, στην Ευρώπη έρχεται από νικηφόρο 81-66 επί της Μπάμπεργκ. Κόντρα στη Φενέρ έχει μεν υπέρ της τη συνολική παράδοση με 12 νίκες σε 19 αγώνες, αλλά τα τέσσερα τελευταία τα έχασε. Στον πρώτο γύρο η Φενέρ επικράτησε με 83-68. Απόψε λογικά θα δούμε ένα πιο επιθετικό ματς και το over 153,5 έχει λογική. Ικανές οι δύο ομάδες να κινηθούν πάνω από τους 75 πόντους.

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός

Ηττα σοκ από την Κίμκι εντός έδρας για τον Ερυθρό Αστέρα με 79-70, αφού βρισκόταν για μεγάλο διάστημα μπρσοτά σκορ. Ακολούθησε ακόμα μία στο Ισραήλ από τη Μακάμπι με 89-75. Ξέσπασε στην ΜΖΤ για την Αδριατική λίγκα επικρατώντας εκτός με 92-58. Στο 7-12 το ρεκόρ του. Απομακρύνεται από την οχτάδα. Χρειάζεται απαραιτήτως ένα νικηφόρο σερί. Στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα, αλλά η ατμόσφαιρα δεν θα είναι το ίδιο καυτή, αφού οι οπαδοί του με αυτούς του Ολυμπιακού είναι αδελφοποιημένοι. Πλήγμα η απουσία του Φελντέιν. Η Ελληνική ομάδα μετά την ταπεινωτική ήττα από την Κίμκι με 82-54 κέρδισε τον Προμηθέα στην Πάτρα για το πρωτάθλημα με 87-73. Υπάρχει προβληματισμός. Δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε τόσα σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει δικαιολογία και είναι οι απουσίες. Εκτός Αγραβάνης, Παπαπέτρου και Τίλι. Κάποια στιγμή θα κουραστεί και ο έρμος ο Πρίντεζης. Στο 13-6 το συνολικό του ρεκόρ στη διοργάνωση και στο 5-5 εκτός έρδας. Σκοράρει πολύ δύσκολα μακριά από το ΣΕΦ, αφού κινείται μόλις στους 67 πόντους. Αήττητος κόντρα στον Αστέρα με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Είναι φαβορί για να τις κάνει επτά, αλλά το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Περιμένω να πε΄σουν κορμιά και θα ρισκάρω στον άσο τσιμπώντας το χάντικαπ στους 5,5 πόντους υπέρ των Σέρβων.

Βαλένθια – Κίμκι

Κάτι δείχνει να κινείται τελευταία στη Βαλένθια. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα σε Σαραγόσα, Μπαρτσελόνα και Φουενλαμπράδα. Η μοναδική ήττα σε αυτό το διάστημα ήρθε στο όριο από τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία με 86-82. Και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια είχνα τουλάχιστον 157 πόντους συνολικά. Χαρακτήρα τελικού έχει η αναμέτρηση με την Κίμκι. Απέχει τέσσερις νίκες από την οχτάδα και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Ουσιαστικά πληρώνει σε μεγάλο βαθμό ως τώρα τις απουσίες των Ντιό,  Γουίλιαμς, Σάστρε και Βίβες. Η Κίμκι πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της στη φετινή διοργάνωση επί του Ολυμπιακού με 82-54. Πήρε αψήφιστα αυτό στην έδρα της Κούμπαν για τη VTB χάνοντας εύκολα με 93-78. Εκτός έδρας έχει 4 νίκες σε 9 αγώνες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον φοβερό ηγέτη Σβεντ. Στον πρώτο γύρο κέρδισε δύσκολα τους Ισπανούς με 75-70. Στις πέντε πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους κέρδισε ο εκάστοτε γηπεδούχος. Το ίδιο αναμένω να συμβεί κι απόψε. Οριακά αποδεκτή η νίκη της Βαλένθια σε αποδόσεις κοντά στο 1.60.

Μιλάνο – Μακάμπι

Βρε λες να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Μιλάνο; Η ιταλική ομάδα πέτυχε δύο κολλητές νίκες κόντρα σε Μάλαγα με 101-87 εκτός και Μπασκόνια με 83-82 εκτός έδρας ξεκολλώντας από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας και πλησιάζοντας στις τέσσερις νίκες από την οχτάδα. Συνέχισε με το 82-80 επί της Κρεμόνα στο πρωτάθλημα Έβγαλε κούραση, πράγμα λογικό. Πολλά μαζεμένα και άκρως απαιτητικά ματς. Τα πέντε τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις είχαν τουλάχιστον 162 πόντους. Η Μακάμπι μπορεί να βρίσκεται στην οχτάδα, αλλά παρουσιάζει εντελώς διπρόσωπη. Εντός έχει ρεκόρ 8-3 και εκτός 2-6 επιτρέποντας 87 πόντους κατά μέσο όρο. Νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 89-75. Ηττα-σοκ στο πρωτάθλημα από την Γκαλίλ εντός έδρας με 94-91. Στον πρώτο γύρο επικράτησε με 79-68. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία κόντρα στους Ιταλούς. Ματς για γερά νεύρα. Σε παρόμοια κατάσταση οι δύο ομάδες με τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία. Η παράδοση δείχνει Μακάμπι, αλλά η Μιλάνο βλέπει το ματς σαν τελικό. Στο όριο ο νικητής! 

Σε ενδιαφέρει