Λιγκ Καπ Γαλλίας: Δεν… μασάει χωρίς Καβάνι

Η Παρί θα στερηθεί και απόψε στην έδρα της Αμιάν τις υπηρεσίες του σκόρερ της, Καβάνι, αλλά δεν δείχνει να καταλαβαίνει ούτε από απουσίες, ούτε από τίποτα.
cavani

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» του Λιγκ Καπ Γαλλίας. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθούν απευθείας τα πέναλτι.

Ανάλυση

Ρεν – Τουλούζ

Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν η Ρεν στο πρώτο ματς του 2018 γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα από την Παρί με 6-1. Ο Λαμουσί έκανε λόγο για εξευτελιστική εμφάνιση από τους παίκτες του και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Στο Λιγκ απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την ισχυρή Μαρσέιγ. Χαρακτήρα τελικού έχει το σημερινό ματς, αφού αποτελεί τη μοναδική δίοδο επιτυχίας στη φετινή σεζόν. Η Τουλούζ προκρίθηκε στο Κύπελλο επικρατώντας με 1-0 της Νις. Ψάχνει απεγνωσμένα έναν τίτλο τα τελευταία χρόνια. Φέτος ο Ντιπράζ έχει ρίξει μεγάλο βάρος σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Απόψε για όλους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ματς της σεζόν. Πάντως, ο πρώτος σκόρερ Ντελόρ έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί. Στο πρωτάθλημα επικράτησε φέτος εντός έδρας της Ρεν με 3-2. Πολύ περίεργο ματς. Οι δύο ομάδες ψάχνουν απεγνωσμένα την προσωπική τους υπέρβαση, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν αποκλείω να οδηγηθούν στα πέναλτι, αλλά θα προτιμήσω το καλοπληρωμένο goal/goal από τη ρισκαδόρικη ισοπαλία.

Αμιάν – Παρί

Άγευστη, άνοστη και ασύνδετη στην έδρας της Σοσό η Αμιάν. Ταπεινώθηκε στο Κύπελλο με 6-0. Ο Πελισιέ παρέταξε την ομάδα του με αναπληρωματικούς, αλλά αυτοί ήταν τραγικοί. Σήμερα θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα αρκετά βασικά όπλα, αλλά δεν δείχνει να ασχολείται ούτε με το Λιγκ Καπ ιδιαίτερα. Τρομερή για ακόμα ένα ματς η Παρί. Συνέτριψε με 6-1 τη Ρεν στο Κύπελλο. Μάλιστα δεν είχε τον Καβάνι, που έμεινε εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Το ίδιο θα συμβεί και απόψε. Πέραν του αρχισκόρερ της ομάδας θα απουσιάσει και ο Παστόρε. Αμφότεροι άργησαν να επιστρέψουν από την άδεια που τους δόθηκε κατά την περίοδο των εορτών. Και πάλι μπροστά θα ξεκινήσει οι Ντι Μαριά ως παρτενέρ των Μ’ Μπαπέ και Νεϊμάρ. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν πέντε διαδοχικές νίκες με over 3,5. Καμία αξία τόσο στο διπλό, όσο και στο over. Λογικά κινούνται και τα δύο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει μπορεί να το πράξει με το goal/goal που ξεπερνάει τον διπλασιασμό.

Ανζέ – Μονπελιέ

Έχει ρίξει το βάρος αναμφίβολα στο πρωτάθλημα η Ανζέ, όπου βρέθηκε στις επικίνδυνη ζώνη και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών στα ματς που ακολουθούν. Έδειξε να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο χάνοντας από τη Λοριάν με 2-0. Έπαιξε με πολλές αλλαγές. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί κι απόψε, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο σημείο, αφού η Μονπελιέ δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο και το ματς διεξάγεται εντός έδρας. Η Μονπελιέ βρίσκεται στα ψηλά πατώματα του Σαμπιονά χάρη στην καταπληκτική της άμυνα που είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο αντιμετώπισε την κατώτερη Πονταρλιέ, αλλά χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1. Σοβαρή η απουσία του αμυντικού Μέντες. Πριν από ένα μήνα περίπου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα και πάλι στο ίδιο γήπεδο μένοντας στο 1-1. Δεν αποκλείω να επαναληφθεί κάτι ανάλογο κι απόψε. Θα ρισκάρω στην ισοπαλία περιμένοντας μία μάχη λεπτομερειών.

Σε ενδιαφέρει