Σεβίλλη – Βαλένθια: Ο λιγότερο απογοητευμένος κερδίζει

Δυνατό ματς στο "Σ. Πιθχουάν" ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βαλένθια.
sev val

Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας στην Ισπανία δεν είναι άλλο από το Σεβίλλη – Βαλένθια. Μια Σεβίλλη που πηγαίνει “πικραμένη” από την ήττα (και κυρίως το πως ήρθε αυτή) απέναντι στη Γιουβέντους και μια Βαλένθια που πηγαίνει στο ντέρμπι “πικραμένη από τη ζωή κι απ’ όλα”!

Τα προγνωστικά μου

Σεβίλλη – Βαλένθια, 1 & Goal-Goal (3.15)

Ανάλυση

Η Σεβίλλη ξεκίνησε ιδανικά απέναντι στη Γιουβέντους την Τρίτη. Με γκολ νωρίς, με κυριαρχία, με μυαλό, με σχέδιο. Από το μισάωρο όμως και μετά άρχισαν τα “παρατράγουδα”. Αρχικά, η Γιούβε πήρε μέτρα και έκανε φάσεις. Στη συνέχεια σ’ ενα γενικά πολύ σκληρό ματς, στο 36′ ήρθε η κόκκινη κάρτα για τον Βάσκες και ταυτόχρονα η αρχή του τέλους για τους Σεβιγιάνους. Η ομάδα του Σαμπαόλι δέχτηκε και δεύτερο καίριο “χτύπημα” πριν το ημίχρονο, αφού ισοφαρίστηκε με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 46′! Στο 2ο ημίχρονο έδειχνε να αντέχει, αλλά δέχτηκε δυο γκολ στο τελευτάιο δεκάλεπτο για να έρθει το τελικό 1-3. Τρομακτικά (και δικιαολογημένα) παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης που απέβαλλε και τον Σαμπαόλι! Στο πρωτάθλημα έρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Λα Κορούνια, όπου έχανε με 2-1 μέχρι το 86′! Μεγάλη ανατροπή για την 2η εκτός έδρας νίκη της χρονιάς. Σήμερα ο Αργεντίνος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Τρεμουλίνας (μπακ), Καρίσο (στόπερ), Μαριάνο (μπακ), Νασρί (εξτρέμ). 

Η Βαλένθια, βιώνει μια τραγική κατάσταση. Παρά τα πολλά όνειρα για ακόμα μια σεζόν, φαίνεται πως οι επιλογές της διοίκησης είναι τραγικές σε πολλά σημεία. Το ρόστερ μοιάζει εντελώς “broken” (Όχι κακό, “σπασμένο”. Εκεί που σε μια θέση έχει υπεροπλία ποιοτικών επιλογών, σε άλλες έχει μεγάλο πρόβλημα). Στο τελευταίο ματς έφερε “Χ” με τη Γρανάδα εντός. Αυτό ήταν. “Ξεχείλισε το ποτήρι”. Οι οπαδοί άρχισαν τα συνθήματα κατά του Πίτερ Λιμ και το κλίμα στην ομάδα βάρυνε απότομα. Ο Πραντέλι δεν μπορεί να αλλάξει πολλα (ποιος Πραντέλι μεταξύ μας) και η Βαλένθια είναι καταδικασμένη να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να κλείσουν οι πολλές “τρύπες” στο ρόστερ. Τουλάχιστον ο Ιταλός έχει υιοθετήσει το 3-5-2, αφού γι’ αυτό χτίστηκε το καλοκαίρι με 3 καλά στόπερ, αλλά οι προκάτοχοί του δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ! Με τους γρήγορους, Νάνι και Ροντρίγκο, που όμως δεν είναι φορ, είναι εξτρέμ, θα πάει στην επίθεση ο Πραντέλι. Δεν έχει κι άλλους. 

Πιθανές εντεκάδες

Σεβίλλη (4-2-3-1)

Ρίκο

Μερκάδο

Ραμί

Παρέχα

Εσκουδέρο

Ενζονζί

Κρανεβίττερ

Βιτόλο

Γκάνσο

Βάσκες

Βιέτιο

Βαλένθια (3-5-2)

Ντ. Άλβες

Κανσέλο

Αμπντενούρ

Γκαράι

Μανγκαλά

Σικέιρα

Μ. Σουάρεθ

Ε. Πέρες

Παρέχο

Νάνι

Ροντρίγκο

Εκτίμηση

Καταρχάς, να πούμε ότι η προϊστορία δείχνει δυο πράγματα. Πρώτον ότι ο γηπεδούχος κερδίζει (14 νίκες σε 17 ματς τα τελευταία 7 χρόνια) και δεύτερον ότι συνήθως έχουμε γκολ (2-1, 3-1). Νομίζω ότι καμία από τις δυο δεν εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη, όμως η Σεβίλλη είναι κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα από αυτή τη Βαλένθια. Αξίζει το ρίσκο στον 1 & Goal-Goal. Σκορ 2-1 αν έπρεπε να διαλέξω.

Σε ενδιαφέρει