Νάπολι – Ίντερ

Μεγάλο ντέρμπι στο «Σαν Πάολο» ανάμεσα στη Νάπολι και την Ίντερ, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικές βλέψεις στο μέλλον του πρωταθλήματος.
Νάπολι – Ίντερ

Η κατάσταση όπως σε κάθε ένα από τα τελευταία παιχνίδια της Νάπολι ήταν οριακή, οπότε στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Σασουόλο δεν διαφοροποιήθηκε κάτι. Ή για την ακρίβεια διαφοροποιήθηκε το πιο σημαντικό στοιχείο που ήταν το αποτέλεσμα. Οι «παρτενοπέι» πήραν επιτέλους μία νίκη, επικρατώντας 2-1, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα με ανατροπή. Μόλις στο 29’ είχε μείνει πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με υπέροχο γκολ του Άλαν στο 57’ και στην τελευταία φάση του αγώνα, από εκτέλεση κόρνερ και αυτογκόλ του Ομπιάνγκ πήρε τη νίκη, που ήταν η πρώτη έπειτα από οχτώ αγωνιστικές. Φυσικά, ήταν και η πρώτη νίκη με τον Γκατούζο στον πάγκο. Σημαντικά θέματα έχουν προκύψει στην άμυνα, καθώς είναι εκτός οι Γκουλάμ, Κουλιμπαλί, Μαξίμοβιτς και Τονέλι. Εκτός και ο Μέρτενς.

Έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της για το 2019 η Ίντερ, μία χρονιά που ο Αντόνιο Κόντε έθεσε τις βάσεις για τους «νερατζούρι», ώστε να ανέβουν επίπεδο. Επικράτησε 4-0 της Τζένοα στο Μιλάνο, με τον Λουκάκου να πετυχαίνει δύο γκολ (31’, 71’) και τους Γκαλιαρντίνι (32’), Εσπόζιτο (64’) να βάζουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Ωστόσο, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, καθώς ακολουθούν τα ντέρμπι με τη Νάπολι και την Αταλάντα, ματς τα οποία αποτελούν κριτήριο για τη συνέχεια, αφού εκτός από τη Γιουβέντους, στο παιχνίδι της διεκδίκησης μπαίνει και η Λάτσιο, που επίσης δεν χάνει βαθμούς. Εκτός για το αποψινό είναι οι δύο μπακ, Ντ’ Αμπρόζιο, Ασαμόα. Παρ’ όλα αυτά, ο Κόντε βλέπει το ρόστερ του να γεμίζει με τους Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Λαουτάρο και Σάντσες.

Σε ενδιαφέρει