Μπαρτσελόνα – Σλάβια Πράγας

Διαφορετική σημασία αποκτά για την Μπαρτσελόνα η αναμέτρηση κόντρα στη Σλάβια Πράγας, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη από τη Λεβάντε.
Μπαρτσελόνα – Σλάβια Πράγας

Έτρεχε ένα πολύ καλό σερί 7 αγώνων μόνο με νίκες η Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και κόντρα στη Λεβάντε εκτός έδρας, ήθελε να πετύχει ακόμα ένα τρίποντο που θα την έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας και με απόσταση από Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη. Άλλωστε, η απόσταση από την έβδομη Χετάφε είναι μόλις τρεις βαθμοί. Προηγήθηκε με πέναλτι του Μέσι στο 38’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην εμφανίστηκε με αποτέλεσμα από το 61’ έως το 68’ αν δεχθεί τρία γκολ και τελικά να ηττηθεί με 3-1. Απόρροια της ήττας της ήταν να επιστρέψει η εσωστρέφεια και η γκρίνια προς το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τώρα, εν όψει του ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μην μπλέξει στη μονομαχία των Ντόρτμουντ και Ίντερ. Εκτός ο τραυματίας Σουάρες, ωστόσο επιστρέφουν οι Ουμτιτί και Ντεμπελέ.

Κλήθηκε να διαχειριστεί μία πολύ άσχημη συγκυρία με τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα και βρήκε απέναντί της την ίδια για το πρωτάθλημα. Λογική η αντίδραση, λογικό το ξέσπασμα και νίκη με 4-0, δείχνοντας σωστή νοοτροπία. Στην κούρσα για τον τίτλο δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η Σλάβια παραμένει στην κορυφή και στους 9 βαθμούς απόσταση από τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ είναι και αήττητη, δείγμα του ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα της. Στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε αρκετά καλή απόδοση βάσει των συνθηκών και του αντιπάλου και η ήττα με 2-1, κάθε άλλο παρά με απογοήτευση έγινε δεκτή. Εν όψει του αποψινού, εκτός είναι βασικός σέντερ μπακ, Χοβόρκα.

Σε ενδιαφέρει