Αλαβές – Ατλέτικο Μαδρίτης

Πάνω στη νίκη που πέτυχε επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο θέλει να χτίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, αρχής γενομένης με αντίπαλο την Αλαβές.
alaves atletico

Είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή η Αλαβές κόντρα στην εξαιρετική τη φετινή σεζόν Βιγιαρεάλ, ειδικά μέσα στην έδρα της, και το τελικό σκορ της ήττας της (4-1) αδικεί τη γενικότερη προσπάθειά της. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 50’ με το γκολ του Λούκας Πέρεθ, στη συνέχεια έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά μέχρι το 85’ το ματς ήταν στο 2-1. Οπως γίνεται αντιληπτό, το εύρος της ήττας ήταν πλασματική εικόνα. Εντός έδρας προέρχεται από δύο νίκες κόντρα σε Μαγιόρκα και Θέλτα, αμφότερες με το ίδιο σκορ, ενώ έχει υποστεί μόλις ήττα, αυτή από τη Σεβίλλη με 1-0 και μάλιστα, αυτό είναι και το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί εντός έδρας. Σίγουρα εκτός ο βασικός στόπερ, Ροντρίγκο Έλι.

Η νίκη που πέτυχε μεσοβδόμαδα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αποτίναξε μπόλικο από το άγχος που την είχε κυριεύσει λόγω της εξαιρετικά μέτριας απόδοσής της μέχρι τώρα στη σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι έβγαλε μάτια, καθώς χρειάστηκε μία κεφαλιά του Μοράτα προς τα τελευταία λεπτά του αγώνα για να επικρατήσει 1-0. Ωστόσο, κόντρα στην Μπιλμπάο ήταν πολύ καλύτερη, κάτι που βοήθησε το γκολ που πέτυχε ο Σαούλ νωρίς στο ματς (28’) και το γεγονός ότι οι Βάσκοι είναι σε κακή κατάσταση. Ο Μοράτα (που αποδεικνύεται σε πολύ καλή κατάσταση) στο 64’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Βάση της είναι η άμυνα, διαθέτοντας την κορυφαία της κατηγορίας. Το Σάββατο παίζει εκτός έδρας κόντρα στη Σεβίλλη, οπότε μάλλον θα υπάρξει ένα μίνι φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Δεν υπολογίζονται οι Σάβιτς, Χιμένες και Ζοάο Φέλιξ.

Σε ενδιαφέρει