Φλαμένγκο – Γκρέμιο

Έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα η Φλαμένγκο κόντρα στην Γκρέμιο για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.
flamengo gremio

Είχε το πολύ μεγάλο ντέρμπι η Φλαμένγκο κόντρα στη Φλουμινένσε και αποδεικνύοντας ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα, επικράτησε 2-0 κάνοντας παράλληλα κι ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του πρωταθλήματος, αφού έχει πλέον διαφορά 10 βαθμών από τη 2η Παλμέιρας. Τρέχει σερί 17 ματς χωρίς ήττα, έχοντας 14 νίκες σε αυτό το διάστημα. Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι άνοιξε το σκορ στο 4’ και στο 66’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη κυριαρχία της. Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους αναμένεται να αγωνιστεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο και φυσικά δεν πρόκειται να κάτσει στο 0-0, που της δίνει την πρόκριση λόγω του εκτός έδρας γκολ. Αρασκαέτα και Ραφίνια είναι αμφίβολοι, αλλά έχουν συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή.

Ξέρει ότι στα ίσια δεν θα έχει ιδιαίτερες ελπίδες κόντρα στην ανώτερη Φλαμένγκο, για αυτό τον λόγο η Γκρέμιο χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς κόντρα στη Φορταλέζα. Λογικό αποτέλεσμα η ήττα της με 2-1, γεγονός που της απομακρύνει περισσότερο τον στόχο της 6άδας που οδηγεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή είναι 7η και κυνηγάει την Ιντερνασιονάλ. Προηγήθηκε μόλις στο 10’, ωστόσο μέχρι το 41’ είχε δεχθεί δύο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, τουλάχιστον για να ισοφαρίσει. Ο προπονητής της ομάδας, Πορταλούπι, έκανε λόγο για το φαβορί Φλαμένγκο, θέλοντας μάλλον να αγχώσει τους γηπεδούχους. Πολύ σημαντική η απώλεια του επιθετικού, Λουάν.

Σε ενδιαφέρει