Φινλανδία – Ελλάδα

Πρεμιέρα για την Εθνική ομάδα με τον Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο. Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι στην έδρα της Φινλανδίας.
finland greece

Απλά σούπερ! Μετά την ήττα της από την Ιταλία για την οποία δεν έκλαψε και κανείς απολύτως φυσιολογικά, η Φινλανδία συνέχισε τις υποχρεώσεις της με τρεις συνεχόμενες νίκες, όλες με το ίδιο σκορ (2-0) και οι δύο μάλιστα εκτός έδρας. Επικράτησε της Αρμενίας και του Λιχτενστάιν εκτός και πέτυχε πολύ μεγάλη επικράτηση επί της Βοσνίας εντός έδρας, με τον Τεέμου Πούκι να πετυχαίνει σε εκείνο το ματς και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ξέρει ότι αποψινό ματς είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού με νίκη θέτει ουσιαστικά και από πολύ νωρίς νοκ-άουτ την Ελλάδα και θα παλέψει με τη Βοσνία για τη 2η θέση, από την οποία απέχει επίσης 5 βαθμούς. Τίποτα το ιδιαίτερο σε απουσίες, με τον Πούκι να είναι είναι ο νούμερο 1 κίνδυνος για την άμυνα της Εθνικής.

Μάλλον ήταν πολύ εύκολη η πρόβλεψη ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα έμενε για πολύ στον πάγκο της Εθνικής, αφού από τη θεωρία και μόνο θα ήταν πολύ δύσκολο να ταιριάξει με γκρουπ ποδοσφαιριστών που όλοι αγωνίζονται στο εξωτερικό κι ελάχιστοι εντός των συνόρων. Μόλις 7 ματς άντεξε με 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ στην τωρινή διαδικασία των προκριματικών πήρε 4 βαθμούς σε 4 αναμετρήσεις με την τεράστια γκέλα να είναι αυτή που στοίχισε και τη θέση του την προηγούμενη αγωνιστική. Υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ την Αρμενία και ηττήθηκε 3-2, όντας πίσω στο σκορ μόλις από το πρώτο ημίχρονο με 2-0. Νέος προπονητής ο Ολλανδός, Τζον Φαν’τ Σιπ, που μένει να φανεί τι διαφορετικό θα κάνει από τους προκατόχους του, που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη απουσία αυτή του Φορτούνη, όπως σημαντική είναι και του Μάνταλου. Δεν κλήθηκε ο Μπακασέτας, ο Μήτρογλου και ο Δώνης.

Σε ενδιαφέρει