Βενεζουέλα – Κίνα

Με όπλο την έδρα τους οι Κινέζοι έχουν το προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά η Βενεζουέλα είναι σκληρό... καρύδι
venezuela china

Εντός προγράμματος αποτελέσματα για τη Βενεζουέλα μέχρι τώρα στο τουρνουά και τώρα έρχεται η… ώρα της αλήθειας. Μετά τη φυσιολογική ήττα από την Πολωνία, κλήθηκε να διαχειριστεί το ρόλο του φαβορί κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και το κατάφερε. Άνετη επικράτηση με 87-71, έχοντας χτίσει από το ημίχρονο κιόλας μία διαφορά 17 πόντων και τη συντήρησε για το υπόλοιπο του ματς. Κορυφαίος παίκτης της ήταν ο Γκουϊλέντ με 28 πόντους, έχοντας και πέντε τρίποντα και τον ακολούθησε ο Ζαμόρα έχοντας 14 πόντους. Αποδεικνύεται σε ένα ιδιαίτερα μαχητικό σύνολο, χωρίς βέβαια να έχει υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία η Κίνα να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση στην αναμέτρηση με την Πολωνία. Έπειτα από ένα θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση, οι Ευρωπαίοι επικράτησαν 79-76 και πλέον το ματς κόντρα στους Βενεζουελάνους έχει μετατραπεί σε τελικό για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Η μεγαλύτερη πληγή εκτός από την κακή μέρα στα τρίποντα (7/25), ήταν τα λάθη, καθώς το κοντέρ σταμάτησε την καταγραφή στα 18, πολλά εκ των οποίων προς το τέλος, δείγμα του ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση της έδρας. Γι Γιανλιάν και Ζου Κι ήταν αυτοί που αναμενόμενα ξεχώρισαν, έχοντας 24 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Σε ενδιαφέρει