Αίγυπτος – ΛΔ Κονγκό

Δεύτερη αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του Africa Cup, με την οικοδέσποινα Αίγυπτο να έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκρισή της.
Αίγυπτος – ΛΔ Κονγκό

Παρά το άγχος της πρεμιέρας που υπάρχει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αίγυπτος δεν φάνηκε να επηρεάζεται ιδιαίτερα και να πιέζεται από το γεγονός ότι έπαιζε εντός έδρας. Έτσι, με άξονα των επιθετικών προσπαθειών τον Σαλάχ και τον Τρεζεγκέ, πίεσε, δημιούργησε, έκανε ευκαιρίες και τελικά άνοιξε το σκορ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, με σκόρερ τον Τρεζεγκέ στο 41’. Δεν άλλαξαν πολλά στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Εν τω μεταξύ, ένα μίνι-σκάνδαλο ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, καθώς τέσσερις παίκτες μεταξύ των οποίων Ουάρντα και Χασάν, παρενόχλησαν μέσω μηνυμάτων ένα γνωστό μοντέλο της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, εντός ομάδας και σε επίσημο τόνο δεν έχει δοθεί κάποια συνέχεια.

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη ΛΔ Κονγκό ως φαβορί στην αναμέτρηση κόντρα στην Ουγκάντα, αλλά μόνο αυτό δεν αποδείχθηκε στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Δεν έκανε τίποτα επιθετικά και δημιουργικά και απολύτως δίκαια ηττήθηκε με σκορ 2-0, δεχόμενη δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο. Δύο στατικές φάσεις και δύο κεφαλιές διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Προφανώς εν όψει του αποψινού αναμένονται αλλαγές, αφού η εικόνα ήταν κάκιστη, αλλά παίζει κόντρα στη γηπεδούχο και πολύ καλύτερη Αίγυπτο, άρα το έργο της είναι δύσκολο.

Σε ενδιαφέρει