Τορόντο Ράπτορς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Πρώτη ευκαιρία για τους Τορόντο Ράπτορς να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.
raptors warriors

Όλα είναι μπροστά στο Τορόντο, όλα είναι μπροστά του για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μπορεί συνολικά ως ποιότητα οι Γουόριορς να υπερέχουν, αλλά πρώτον οι πρωταθλητές είχαν απουσίες ειδικά στο τρίτο παιχνίδι και δεύτερον οι Καναδοί είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους τους, έχοντας φτάσει απόλυτα δίκαια σε αυτό το 3-1, που τους φέρνει σε ματς-μπολ τίτλου. Τελευταία χρονικά αναμέτρηση, τους βρήκε σε δύσκολη θέση στο πρώτο ημίχρονο, αφού ήταν στο -16, αλλά όσο περνούσε η ώρα και ειδικότερα από τα μέσα της 3ης περιόδου, είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, έχοντας και πάλι τον Καουάι Λέοναρντ να κάνει όργια. Πέτυχε συνολικά 36 πόντους, ενώ ο Ιμπάκα ήταν ο X-Factor με 20 πόντους από τον πάγκο. Ο Σιάκαμ είχε 19 πόντους σε μία εξαιρετική ομαδική εμφάνιση που έφερε και τη νίκη με 105-92.

Δικαιολογημένη ήττα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, στο οποίο δεν έπαιξε ούτε ο Κλέι Τόμπσον, ωστόσο στο 4ο παρά την επιστροφή του βασικού γκαρντ της ομάδας, δεν άλλαξε τίποτα. Νέα ήττα με 105-92 και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που άρχισε ιδανικά για τους ίδιους, παίρνοντας διαφορά μέχρι και 16 πόντων. Όλα χάλασαν στο 3ο δωδεκάλεπτο, στο οποίο δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την ορμητικότητα του Λέοναρντ και έτσι εύλογα δέχθηκαν 37 πόντους. Επιθετικά όλα τα έκαναν οι Κάρι και Τόμπσον, με τον πρώτο να πετυχαίνει μεν 27 πόντους, αλλά έχοντας μόλις 2/9 τρίποντα. Πέρασε και δεν ακούμπησε ο ΝτεΜάρκους Κάζινς και πλέον όλοι αναζητούν τον Κέβιν Ντουράντ. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι τελικά οι Γουόριορς μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα και χωρίς εκείνον, αλλά το παρκέ δείχνει κάτι διαφορετικό. Ο φόργουορντ φαίνεται ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει, με τους Γουόριορς να τον δίνουν ως «game time decision».

Σε ενδιαφέρει