Περού – Κόστα Ρίκα

Φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στο Περού και την Κόστα Ρίκα, δύο ομάδες που περίπου σε 10 μέρες έχουν έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.
peru costarica

Ήταν μία από τις πιο ευχάριστες παρουσίες στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο το Περού, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να περάσει από τον όμιλο, κόντρα σε Γαλλία, Δανία και Αυστραλία. Πέτυχε μία νίκη, αυτή κόντρα στα «καγκουρό», με 2-0, ενώ στα άλλα ματς που ηττήθηκε, είχε προδοθεί από την απειρία της, αφού έβγαζε φάσεις, όμως δεν έβαζε γκολ. Το πλάνο δεν αλλάζει. Προπονητής παραμένει ο Ρικάρντο Γκαρέκα και η βάση των παικτών επίσης παραμένει ίδια, καθώς 17 παίκτες από το Μουντιάλ θα είναι και στο Copa America, μεταξύ των οποίων και ο Πάολο Γκερέρο, που είναι ο καλύτερος παίκτης της χώρας τα τελευταία περίπου 10-15 χρόνια. Στις 15 Ιουνίου αρχίζει τις υποχρεώσεις της με τη Βενεζουέλα. Στα φιλικά που έχουν μεσολαβήσει δεν τα έχει πάει καλά, έχοντας κυρίως ήττες.

Προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για το Gold Cup, καθώς εκτός από το ότι είναι μια σημαντική διοργάνωση, τη συνδιοργανώνει μαζί με Τζαμάικα και ΗΠΑ. Το φιλικό κόντρα στο Περού είναι στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας και έχει ακόμα ένα φιλικό μέχρι τότε, με αντίπαλο την Ινδονησία. Θεωρητικά, στον όμιλο θα έχει εύκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει Αϊτή, Νικαράγουα και Βερμούδες. Ήταν επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, χωρίς να κάνει κάτι το σπουδαίο, αφού ηττήθηκε από Σερβία και Βραζιλία, ενώ πήρε έναν βαθμό σε βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία (2-2). Στα φιλικά δεν τα έχει πάει καλά και για αυτό απολύθηκε ο προπονητής, Ραμίρες, με τον Ρόναλντ Γκονζάλες να τον διαδέχεται. Στα 4 φιλικά που έχει προλάβει να κάτσει στον πάγκο έχει δύο νίκες και ήττες, με 10 γκολ παθητικό και στη συνέχεια απολύθηκε κι αυτός. Πλέον, είναι ο Γκουστάβο Ματόσας. Εκτός κλήσεων έμεινε ο Κέιλορ Νάβας.

Σε ενδιαφέρει