Λειψία – Μπάγερν Μονάχου

Θα τελειώσει το πρωτάθλημα από σήμερα η Μπάγερν;
leipzig bayern

Εξαιρετική χρονιά πραγματοποίησε η Λειψία, με αποτέλεσμα να πάρει λογικά την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι, εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League, κάτι που σημαίνει πως θα ενισχυθεί αρκετά με μετεγγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μεγάλο της όπλο, η φοβερή της αμυντική γραμμή. Δεν είναι τυχαίο πως έχει δεχτεί μόλις 27 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ είναι παντοδύναμη στην έδρα της, με 10 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο μία ήττα (με μόλις εννέα γκολ παθητικό). Αν εξαιρέσουμε την Μπάγερν, η Λειψία είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, καθώς έχει να ηττηθεί από τις 18/1, όταν έχασε μέσα στο γήπεδό της, από την Ντόρτμουντ. Από τότε μετράει δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία δεκατέσσερα παιχνίδια της.

Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κέβιν Καμπλ, ο οποίος είναι πολύ βασικό γρανάζι στη μηχανή της Λειψίας. Δεν πρόκειται να αδιαφορήσει για το ματς η Λειψία, αφού θέλει να πάρει τον αέρα της αντιπάλου της, ενόψει του τελικού κυπέλλου σε 15 μέρες.

Η Μπάγερν θέλει μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Φυσικά, μπορεί να πανηγυρίσει από σήμερα ακόμη και με ήττα, αν η Ντόρτμουντ δεν κερδίσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Αν τελικά η Μπάγερν χάσει ή φέρει ισοπαλία σήμερα και η Ντόρτμουντ κερδίσει, τότε το πρωτάθλημα θα παιχτεί στην τελευταία αγωνιστική, όπου η Μπάγερν θα δώσει δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την Άιντραχτ και η Ντόρτμουντ θα παίξει με την Γκλάντμπαχ, εκτός έδρας.

Αν πάντως η Μπάγερν καταφέρει να χάσει αυτό το πρωτάθλημα, εδώ που το έχει φτάσει, θα πρόκειται περί… αυτοκτονίας. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους Βαυαρούς, όμως από τη μέση της περιόδου και μετά, άρχισε να δείχνει τον γνωστό εαυτό της. Ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, ασχολήθηκε αποκλειστικά με το πρωτάθλημα και φάνηκε να μην έχει αντίπαλο. Μακριά από την έδρα της, έχει 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 16 ματς, ενώ τελευταία της ήττα ήταν στις 2/2, εκτός έδρας από τη Λεβερκούζεν.

Θα απουσιάσουν σήμερα οι Ρόμπεν, Νόιερ και Χάμες Ροντρίγκεζ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χάβι Μαρτίνεθ. Οι Ναμπρί και Κομάν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κινδύνους από τα πλάγια, ενώ οι Μίλερ και Λεβαντόφσκι είναι ειδικοί στο να τελειώνουν τις φάσεις.

Σε ενδιαφέρει