Ίπσουιτς – Λιντς

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Τσάμπιονσιπ, με τη Λιντς να έχει εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην υποβιβασμένη εδώ και μήνες Ίπσουιτς.
ipswich leeds

Διαδικαστικός ο ρόλος της Ίπσουιτς στην κατηγορία εδώ και καιρό. Έπεσε πάνω στη φιέστα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον προβιβασμό της και έτσι απόλυτα φυσιολογικά ηττήθηκε με 3-0. Τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα και με την ίδια να μην πετυχαίνει γκολ, ενώ συμπλήρωσε 5 ματς χωρίς νίκη. Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα σημειώθηκαν στο 24’ και το 71’, χωρίς φυσικά η ίδια να δημιουργήσει κάποια απειλή, αφού ο στόχος της ήταν μία τιμητική ήττα. Έχει αρχίσει ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, που θα έχει τον ίδιο προπονητή, Πολ Λάμπερτ, που είναι στο τιμόνι από τον Οκτώβριο. Πολλές οι απουσίες εν όψει του σημερινού και ο στόχος είναι μάλλον ανάλογος με αυτόν κόντρα στη Σέφιλντ.

Τι κι αν τη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ήταν στην 1η ή στη 2η θέση της βαθμολογίας; Η Λιντς τελικά τερματίζει όπως όλα δείχνουν στην 3η θέση και θα πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό της μέσω της διαδικασίας των play-offs. Τα αρνητικά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, καθώς έπειτα από δύο σερί ήττες, ήρθε και η εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο τη Λιντς. Παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, αφού η Λιντς προηγήθηκε υπό έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων περί μη τήρησης fair-play, οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίτηδες γκολ για να γίνει το 1-1, ενώ η Βίλα έπαιζε με 10 παίκτες. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Λιντς έβγαλε κάποιες φάσεις, αλλά δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση. Τιμωρημένος ο βασικός επιθετικός Μπάμφορντ, τραυματίες οι βασικοί αριστεροί μπακ, Αλιόσκι και Ντάγκλας.

Σε ενδιαφέρει