Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι

Σούπερ αναμέτρηση στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού δεσπόζει το ντέρμπι του Μάντσεστερ, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται σε μία εξαιρετική άβολη θέση.
manunidet mancity

Το φάντασμα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι εδώ για τη Μάντσεστερ Γιαουνάιτεντ, αλλά αποδείχθηκε με κάθε σαφήνεια την Κυριακή ότι ο Πορτογάλος δεν ήταν η αιτία όλων των κακών. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με 4-0 κι όσα προβλήματα κρύβονταν τόσο καιρό λόγω της αλλαγής ψυχολογίας που πράγματι υπήρξε με τον Σόλσκιερ έκαναν την εμφάνισή τους. Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετρά 4 ήττες και μόλις 2 νίκες, αυτές εντός έδρας κόντρα σε Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ. Σύνολο χωρίς φυσική κατάσταση, όπως φάνηκε στο παιχνίδι της Κυριακής, καθώς η Έβερτον έτρεξε 6 χιλιόμετρα περισσότερα από την ίδια ενώ δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι όλοι οι παίκτες της μεσοαμυντικής γραμμής των γηπεδούχων έπαιζαν άνετα στη Γιουνάιτεντ. Ο Νορβηγός τεχνικός παραδέχθηκε αυτό που λέγεται εδώ και εβδομάδες, ότι πολλοί παίκτες θα αποχωρήσουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας ενώ υπήρχε έντονο κλίμα στα αποδυτήρια μετά την ήττα σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Εν όψει του αποψινού, ο Σόλσκιερ έκανε λόγο για το κατάλληλο παιχνίδι ώστε να αποδείξουν οι παίκτες του ότι κάτι αξίζουν και μένει να φανεί αν μπορούν να τον δικαιώσουν. Αν μπορούσε να κάνει 11 αλλαγές θα τις έκανε. Καλό νέο ότι επιστρέφει ο Λουκ Σο, αφού δεν υπάρχει άλλο αριστερό μπακ, πιθανή η επανεμφάνιση του Σάντσες στην ενδεκάδα, έπειτα από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός περίπου δύο μήνες, όπως και του Ερέρα.

Έπρεπε να αντιμετωπίσει την Τότεναμ σε διάστημα μικρότερο των τριών ημερών και τελικά η Σίτι επικράτησε εκ νέου και επειδή αυτή τη φορά ήταν για το πρωτάθλημα, πήρε και το τρίποντο της νίκης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και που ο ρυθμός της δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Champions League, το πέτυχε ο Φόντε από ασίστ του Σανέ πολύ νωρίς στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το 1-0, το οποίο δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση του ματς. Το κυνηγητό με τη Λίβερπουλ συνεχίζεται με την ίδια αυτή τη στιγμή να είναι στη 2η θέση, αλλά έχει να εκτίσει κόντρα στη Γιουνάιτεντ το ματς λιγότερο που έχει αυτή τη στιγμή. Εφόσον πετύχει και φέτος το τρίποντο, όπως τις προηγούμενες σεζόν, τότε θα επιστρέψει στην 1η θέση, με έναν πόντο διαφορά. Έχει πλέον 10 σερί νίκες στην Premier League και 7/9 λευκό παθητικό. Παράλληλα, στα 4 τελευταία της ματς, οι νίκες επιβεβαιώνονται από το ημίχρονο. Σε ό,τι αφορά το αποψινό, ο Ντε Μπρούινε τραυματίστηκε για ακόμα μία φορά φέτος και δεν θα αγωνιστεί και αναμένεται ο Φερναντίνιο να μπει στη θέση του. Ερωτηματικά αναφορικά με τον Σανέ και τον Μαχρέζ, καθώς υπάρχουν ρεπορτάζ περί δυσαρέσκειάς τους που δεν λογίζονται ως βασικοί.

Σε ενδιαφέρει