ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται 1-0.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Ξεκούραστα και με ευρύ ροτέισιον, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε το πρώτο ματς, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ με 19 πόντους. Ο Ισπανός, μαζί με τους Χίγκινς και Κλάιμπερν ήταν οι μόνοι τρεις παίκτες που έπαιξαν πάνω από 20 λεπτά, σημειώνοντας 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντε Κολό έβαλε 11 σε 16 λεπτά συμμετοχής, ενώ οι Χάκετ, Κουρμπάνοφ, Χάινς και Χάντερ πρόσθεσαν άλλους 29 συνολικά.

Το παιχνίδι ήταν στον ένα πόντο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά κάπου εκεί μπλόκαρε επιθετικά η Μπασκόνια, η ΤΣΣΚΑ έβαλε όλα τα σουτ και έπαιξε σούπερ πιεστική άμυνα, αναγκάζοντας τους Ισπανούς να δεχτούν 50 πόντους σε 18 λεπτά και να πετύχουν μόλις 25. Ο Ιτούδης ξέρει πάρα πολύ καλά πως το δεύτερο ματς δεν θα είναι εύκολο, ενώ είναι σχεδόν παράδοση στην Ευρωλίγκα, όταν σπάει το πλεονέκτημα έδρας, να γίνεται στο δεύτερο παιχνίδι.

Η Μπασκόνια αντιστάθηκε για λίγο παραπάνω από ένα ημίχρονο και στη συνέχεια κατέρρευσε. Το τελικό σκορ δεν είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, αφού όταν οι Βάσκοι κατάλαβαν οτι δεν μπορούν να πάρουν το ματς, ουσιαστικά κράτησαν δυνάμεις για το δεύτερο παιχνίδι. Μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε στο προχθεσινό ματς ήταν ο Σιλντς, με δεκαεπτά πόντους σε είκοσι λεπτά συμμετοχής, ενώ συμπαθητικοί ήταν οι Πουαριέ και Χίλαρντ που έβαλαν 12 πόντους έκαστος.

Μέτριος ήταν ο Σενγκέλια, ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλθει 100% από τον τραυματισμό του. Ο Γεωργιανός είχε έξι πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής και χωρίς αυτόν σε καλή μέρα, η Μπασκόνια δεν έχει τύχη να κερδίσει μέσα στη Μόσχα. Άλλωστε, όταν μια ομάδα που βασίζεται στο μακρινό σουτ έχει 8 στα 29 τρίποντα, δεν μπορεί να επικρατήσει σε μια τόσο δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια καλύτερη ομάδας. Έπαιξε και ο Ματ Τζάνινγκ (5 πόντους σε 16 λεπτά), οπότε μοναδική απουσία για τη Μπασκόνια είναι αυτή του Γκρέιντζερ.

Σε ενδιαφέρει