Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει στο Μάντσεστερ. Η Σίτι θέλει νίκη με καθαρό σκορ για να προκριθεί και η Τότεναμ είναι σκληρό καρύδι.
Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Όλοι στο Μάντσεστερ περιμένουν αυτό το ματς. Είναι τέτοια η επιθυμία της Σίτι για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, που αν αποκλειστεί από τη φάση των οκτώ, η χρονιά θα θεωρηθεί αποτυχημένη, ακόμη κι αν πάρει την Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί, έχει ακόμη πέντε ματς να δώσει και αυτή τη στιγμή είναι δύο πόντους κάτω από την Λίβερπουλ. Βεβαίως, έχει και ένα ματς λιγότερο, οπότε αν κάνει το πέντε στα πέντε, θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Γκουαρντιόλα σκέφτεται να αφήσει τον Αγκουέρο στον πάγκο, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, να αποδείξει οτι μπορεί να είναι βασικός. Πάντως, είναι πολύ μεγάλο ματς για να αφήσει έξω τον Αργεντινό και πρέπει να το σκεφτεί αρκετά καλά πριν προχωρήσει. Ο Κλαούντιο Μπράβο είναι εκτός αποστολής, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Φερναντίνιο. Πάντως, λογικά δεν πρόκειται να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Βραζιλιάνος.

Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Μπ. Σίλβα και Στέρλινγκ, με τον Σανέ να μένει εκτός βασικής σύνθεσης. Ο Πεπ τον έχει στα πλάνα του, αλλά θα τον χρησιμοποιήσει σίγουρα αν η ομάδα του προηγηθεί και δώσει λίγο χώρο στην Τότεναμ. Οι Νταβίντ Σίλβα και Ντε Μπρόινε θα προσπαθήσουν να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς, από τα χαφ.

Η Τότεναμ έκανε πολύ καλό ματς στο Λονδίνο και τώρα είναι στο χέρι της η πρόκριση. Πραγματικά έχει τον προπονητή, αλλά και την ποιότητα στο ρόστερ, για να προχωρήσει κι άλλο στο Champions League. Ο τραυματισμός του Κέιν είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, που θα επηρεάσει περισσότερο ψυχολογικά, παρά αγωνιστικά.

Στο πρωτάθλημα ξανανέβηκε στην τρίτη θέση και στόχος της είναι να μείνει εκεί. Η τέταρτη θέση της δίνει και αυτή το δικαίωμα να συμμετέχει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε μέχρι και εκεί, είναι οκ. Όμως, η 4η Τσέλσι και η 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ κοντά και απειλούν να την πετάξουν από την πρώτη τετράδα.

Οι Ντάιερ, Οριέ, Λαμέλα και Κέιν είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γουίνκς, Ντέλε Άλι και Γιορέντε. Οι Γουίνκς και Άλι θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν λογικά, ενώ ο Γιορέντε ούτως ή άλλως δεν είχε ελπίδες να ξεκινήσει, με τον Σον να παίρνει τη θέση του Κέιν.

Σε ενδιαφέρει