Ουέσκα – Μπαρτσελόνα

Η ουραγός της βαθμολογίας συναντά την πρωτοπόρο, για την 32η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
huesca barcelona

Η Ουέσκα “ξύπνησε”, αλλά μπορεί να είναι πλέον πολύ αργά. Έχει βελτιώσει πάρα πολύ την απόδοσή της, χωρίς βέβαια η μεταμόρφωσή της αυτή να μετουσιώνεται σε αποκομιδή βαθμών. Με επτά αγωνιστικές να απομένουν, η διαφορά των έξι πόντων από την πολυπόθητη 17η θέση, είναι δύσκολο να καλυφθεί. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι θα χρειαστεί να βάλει από κάτω, όχι μόνο τη 17η Βαγιαδολίδ, αλλά και τη 18η Βιγιαρεάλ και την 19η Βαγιεκάνο.

Με πέντε νίκες σε 31 αγώνες πως να έχει βλέψεις παραμονής. Κι όμως, επειδή η εικόνα της στα παιχνίδια του τελευταίου διαστήματος είναι εξαιρετική, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Σήμερα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, καθώς όσο και αδιάφορη να είναι η Μπαρτσελόνα, όσο και κουρασμένη να είναι η πρωταθλήτρια, δεν χάνει εύκολα. Κι ο βαθμός βέβαια θα είναι πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Οι Λουισίνιο, Ινσούα και Ακάπο είναι εκτός για σήμερα, με τους Αβίλα και Ερνάντεζ να δημιουργούν ένα πολύ καλό δίδυμο στην επίθεση.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε το γνωστό φετινό “κυνικό” της πρόσωπο στο Μάντσεστερ. Δεν εντυπωσίασε στην επίθεση και ήταν εξαιρετική στην άμυνα. Σημασία έχει η νίκη και το τεράστιο πλεονέκτημα που πήρε για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Υπάρχει και το προηγούμενο της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Παρί, οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εφησυχαστούν οι παίκτες του Βαλβέρδε.

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο, δίνοντας τέλος στις ελπίδες των “ροχιμπλάνκος” για πρωτάθλημα. Βεβαίως, έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από πολύ νωρίς, αλλά δεν του φταίει κανένας του Ντιέγκο Κόστα. Δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα έχουν οι φιλοξενούμενοι μακριά από το γήπεδό τους.

Οι Ραφίνια, Πικέ και Σουάρες είναι εκτός αποστολής. Ούτως ή άλλως πάντως, ο Βαλβέρδε ήταν πολύ πιθανό να ξεκουράσει τους δύο τελευταίους, ενόψει του αγώνα με τη Γιουνάιτεντ. Λογικά θα μείνει εκτός ενδεκάδας και ο Μέσι, όπως και οι Μπουσκέτς, Αρτούρ. Οι Μάλκομ, Μπόατενγκ, Βιδάλ και Αλένια θα είναι βασικοί όπως αναμένεται.

Σε ενδιαφέρει