Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη της Betshop Basket League και σήμερα έχουμε φουλ αγωνιστική, με σπουδαιότερο ματς το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.
olympiakos paok

Με ομάδα της σειράς μοιάζει πλέον ο Ολυμπιακός, αφού πραγματικά οι παίκτες δείχνουν να κάνουν αγγαρεία και ο Ντέιβιντ Μπλατ μοιάζει ανήμπορος να τους συνεφέρει. Μετά το τέλος της Ευρωλίγκας, οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν κατά κράτος από το Περιστέρι, σ’ ένα ματς που οι παίκτες του Πεδουλάκη ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο Πρίντεζης ήταν καλός στο Περιστέρι, με δεκαεπτά πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας πως τουλάχιστον αυτός δεν τα παρατάει. Για ακόμη μια φορά ικανοποίησε με την εμφάνισή του ο Γουέμπερ, που μπορεί να μην είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά έχει πάθος και κυρίως όρεξη για μπάσκετ και διάκριση.

Με τους έξι βαθμούς που αναμένεται να του αφαιρεθούν και συν τον έναν που θα πάρει για το ματς με τον Παναθηναϊκό που δεν έγινε, ο Ολυμπιακός θα πάει στους 35 πόντους. Άρα θα ισοβαθμήσει στην 7η θέση με τον Ήφαιστο Λήμνου. Με το Περιστέρι να έχει τρεις πόντους περισσότερους, δεν προλαβαίνει με τίποτα την 6η θέση, οπότε θα είναι τελικά 7ος ή 8ος. Αν τελειώσει στην 8η θέση, θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας, ενώ αν είναι 7ος, αντίπαλος θα είναι η ΑΕΚ, επίσης με μειονέκτημα έδρας. Ο Μπλατ δήλωσε με νόημα πως όσο μας επιτρέπεται θα παίζουμε, εννοώντας οτι μέχρι να είναι αντίπαλος ο Παναθηναϊκός, θα παιχτούν όλα τα παιχνίδια. Πρόσφατα έγινε κρούση στην Αδριατική Λίγκα για να συμμετάσχει εκεί ο Ολυμπιακός του χρόνου και να φύγει από τη Basket League. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν θα παίξει ο Γουίλιαμς Γκος, αφού θα πάει στις ΗΠΑ για την κηδεία της γιαγιάς του. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γουέμπερ. Οπότε, με τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς εκτός, ο Ολυμπιακός θα παίξει με μοναδικά γκαρντ τους Μάντζαρη και Κολοβέρο. 

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με αρκετά διοικητικά προβλήματα. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου ξάνει εξαιρετική δουλειά και στόχος της ομάδας είναι να πάρει την τρίτη θέση της βαθμολογίας, κάτω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μετά το σημερινό ματς θα παίξει εντός με τον “καταδικασμένο” Κολοσσό και στη συνέχεια ίσως να δούμε ντέρμπι για την 3η θέση, κόντρα στο Περιστέρι, μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

Οι Τζαμάλ Τζόουνς και Σχίζας δεν θα παίξουν σήμερα, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει βάθος στον πάγκο και μπορεί να ανταπεξέλθει. Οι Γκος και Χάτσερ είναι οι πρωταγωνιστές της ομάδας, αλλά οι Μαργαρίτης, Κόνιαρης και Τέπιτς δίνουν πολύτιμες βοήθειες.

Σε ενδιαφέρει