Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Νότιγχαμ Φόρεστ

Τις τελευταίες τους ελπίδες παίζουν Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Νότιγχαμ Φόρεστ για να προλάβουν το τρένο των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ.
Sheffileld nottingham

Κάποια στιγμή θα ερχόταν κι αυτή η στιγμή για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Έπειτα από 12 αγωνιστικές χωρίς ήττες με μοιρασμένες νίκες και ισοπαλίες ήρθε η πρώτη ήττα με τον Στιβ Μπρους στο τιμόνι. Δράστης ήταν η Άστον Βίλα που ως ειρωνεία ήταν η προηγούμενη ομάδα του έμπειρου τεχνικού, από την οποία έφυγε με αρνητικό πρόσημο, αφού πράγματι δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του. Ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας σε ένα ματς, όμως, που ήταν καλύτερη από την Άστον Βίλα. Προηγήθηκε στο 7’ με τον Χούπερ, ισοφαρίστηκε στο 22’ και παρά την κυριαρχία και τις ευκαιρίες που είχε, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι, δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ σε ένα ματς-μαγική εικόνα. Τώρα είναι στο – 6 από την 6άδα και είναι δύσκολο να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αφού κάθε λάθος κοστίζει διπλά, αφού έπρεπε να καλύψει μεγάλο έδαφος εξ αρχής. Βέβαια, μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα.

Τι κι αν νικάει εντός έδρας… Η Νότιγχαμ Φόρεστ πάει εκτός και τα κάνει… θάλασσα, όπως συνέβη το Σαββατοκύριακο κόντρα στη Ρόδεραμ. Ήττα με 2-1 και συμπλήρωσε 11 σερί εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη, 6 εκ των οποίων ήταν ισόπαλα. Στο 10’ έμεινε πίσω στο σκορ, δείγμα ότι δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς, στο 28’ ισοφάρισε με τον Γκράμπαν που αποτελεί μία σταθερά της επίθεσής της, ενώ στο 60’ δέχθηκε το 2-1 χωρίς να μπορέσει να βρει την απάντηση για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Πολύ μεγάλο αρνητικό του παιχνιδιού της η αμυντική συμπεριφορά στις στατικές φάσεις του αντιπάλου. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ είναι στο – 5 από τη ζώνη των πλέι –οφ ανόδου, αλλά δεν δείχνει καθόλου σταθερή, ειδικά εκτός έδρας.

Σε ενδιαφέρει