Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

Πολύ μεγάλο ματς για το Champions League, ανάμεσα στις δύο από τις τέσσερις καλύτερες αγγλικές ομάδες.
totenam city

To πρωτάθλημα μοιάζει πολύ μακρινό όνειρο για την Τότεναμ, αφού η απόδοσή της τους τελευταίους δύο μήνες την έχουν φέρει να διεκδικεί μια θέση στην πρώτη τετράδα. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτη με 64 πόντους, με τις Άρσεναλ (63), Τσέλσι (63) και Γιουνάιτεντ (61) να την καταδιώκουν. Η έδρα της είναι από τις καλύτερες στην Αγγλία, με δέκα νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες σε 15 ματς.

Το Champions League είναι ο βασικός της στόχος πλέον, οπότε όλη η προσοχή στρέφεται στο σημερινό ματς. Η Ντόρτμουντ “προσκύνησε” στην προηγούμενη φάση και τώρα θα πρέπει να υποτάξει το φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ποκετίνο είναι “μανούλα” στην τακτική και θα παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2, δίνοντας βάρος στο κέντρο.

Οι Ντάιερ, Λαμέλα και Οριέ που θα απουσιάσουν, δεν θεωρούνται πολύ μεγάλες απώλειες, καθώς δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή τους. Όλα τα αστέρια της ομάδας θα είναι στην ενδεκάδα, ενώ ο Ποκετίνο σκέφεται να βάλει μοναδικό επιθετικό τον Κέιν, με τον Ντελε Άλι πίσω του και τον Σον στον πάγκο. Εκτός του Σον, μπροστά υπάρχουν και οι Λούκας Μόουρα, Γιορέντε, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν αν χρειαστεί. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι, αλλά μάλλον θα είναι έτοιμος. 

Τα “σπιρούνια” θα είναι ξεκούραστα, αφού τελευταίο ματς που έδωσαν ήταν στις 31/3, λόγω του ότι είχαν ματς με την Μπράιτον, η οποία όμως έπαιζε στον ημιτελικό του κυπέλλου με τη Σίτι. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Τότεναμ δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία έξι παιχνίδια της για το Champions League.

Η μεγάλη ώρα για τη Σίτι έφτασε. Το Champions League είναι η διοργάνωση που θέλει όσο τίποτα να πάρει, αφού από τα πρωταθλήματα έχει χορτάσει τα τελευταία χρόνια. Όχι οτι ο Πεπ θα παρατήσει την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά σίγουρα η Ευρώπη είναι η “κάψα” όλων στο Έτιχαντ.

Το ρόστερ της ομάδας είναι τόσο μεγάλο και ποιοτικό, που απ’ ότι φαίνεται, μπορεί να σηκώσει το βάρος όχι μόνο δύο, αλλά τριών και τεσσάρων διοργανώσεων. Πριν από λίγες μέρες, η Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup, αποκλείοντας την Μπράιτον. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλά, αλλά ήταν αποτελεσματική, όπως είναι στα τελευταία ματς.

Οι Ντελφ, Μπράβο και Ζιντσένκο είναι εκτός αποστολής. Η απουσία του τελευταίου είναι η πιο σημαντική κι αυτό γιατί ο Πεπ σκέφτεται να βάλει τον Λαπόρτ στη θέση του, δηλαδή στην άκρη της άμυνας. Οπότε, δημιουργείται ένα κενό στο κέντρο της άμυνας, με τους Στόουνς, Οταμέντι και Κομπανί να διεκδικούν δύο θέσεις. Ο Αγκουέρο έχει χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, με σκοπό να είναι έτοιμος σήμερα. Λογικά θα παίξει βασικός, αφού θεωρείται απίθανο να χάσει ένα τόσο σπουδαίο ματς.

Σε ενδιαφέρει