Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον

Νοκ άουτ ημιτελικός του FA Cup Αγγλίας, ο οποίος διεξάγεται στο ουδέτερο έδαφος του Γουέμπλεϊ.
city pep premier league

Ασταμάτητη μοιάζει η Σίτι του Γκουαρντιόλα. Προηγείται στην Πρέμιερ Λιγκ με ένα πόντο επί της Λίβερπουλ και είναι το φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει ήδη σηκώσει το Λιγκ Καπ Αγγλίας, στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι, ενώ έχει περάσει στα προημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ την προσεχή Τρίτη. Πάντως, για να φτάσει στον ημιτελικό του κυπέλλου, χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας στο ματς με τη Σουόνσι, όπου κέρδισε με 3-2.

Είναι πολύ πιθανό να κάνει ελεγχόμενο ροτέισιον ο Γκουαρντιόλα στο σημερινό ματς, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από καθε τι, είναι να περάσει στο Champions League. Στο ματς με την Τότεναμ θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει, ενώ εκτιμά πως κόντρα στην Μπράιτον μπορεί να παίξει με αρκετές, αλλά αξιόπιστες ρεζέρβες. Στην πραγματικότητα, δεν θα του στοιχίσει και πολύ ενδεχόμενος αποκλεισμός στο κύπελλο.

Οι Κλαούντιο Μπράβο και Ντελφ είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μεντί, Κομπανί, Ζιντσένκο και Αγκουέρο. Ο τελευταίος είναι υπερπολύτιμος, οπότε ο Πεπ δύσκολα θα τον ξεκινήσει, βάζοντας τον Γκαμπριέλ Ζεσούς βασικό. Ο Φόντεν διεκδικεί θέση βασικού στα χαφ και μάλλον θα είναι στην ενδεκάδα, ενώ ο Μπερνάντο Σίλβα θα περάσει στην επιθετική τριάδα, ώστε να προφυλαχθεί ενόψει Τότεναμ, ο Σανέ.

Μέρες 1983 ξαναζεί η Μπράιτον, όταν στην μεγαλύτερη επιτυχία που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος, έφτασε στον τελικό του κυπέλλου και έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να δούμε λοιπόν, αν ακόμη μια ομάδα του Μάντσεστερ της κόψει μια μεγάλη διάκριση.

Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε τη Μίλγουολ στα προημιτελικά, ενώ προηγουμένως είχε πετάξει έξω τις Ντέρμπι, Γ. Μπρομ και Μπόρνμουθ. Άρα, η Σίτι είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που θα βρει μπροστά της. Στο πρωτάθλημα, η Μπράιτον δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσει την παραμονή της, αλλά έχει πλεονέκτημα, αφού έχει πέντε πόντους διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Πασκάλ Γκρος είναι η μοναδική απουσία των φιλοξενούμενων, αλλά επιστρέφει στην ενδεικάδα ο βασικότατος σέντερ φορ, Γκλεν Μάρεϊ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σόλι Μαρτς, ενώ δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα και ο Λοκάντια, που πάντως έχει ελπίδες ακόμη και για τη βασική ενδεκάδα.

Σε ενδιαφέρει